Најновије

Србија не пристаје на уцене ЕУ о евроинтеграцијама!

Србија неће прихватити уцењивачке предлоге Брисела за наставак својих европских интеграција, па макар цена била да тај процес буде замрзнут на дуже време, пишу "Вечерње новости" у издању од понедељка.

Јадранка Јоксимовић (Фото: Јутјуб)

Ово је, наводи лист, чврст став власти у Београду, а након "непристојне понуде" председнику Александру Вучићу, послате дипломатским каналима, да пристане на наставак дијалога с косовским Албанцима чак иако Приштина не повуче погубну одлуку о повећању такси на робу из централне Србије, а да јој заузврат буду отворена три поглавља у преговорима за приступање ЕУ.

Министарка задужена за ЕУ Јадранка Јоксимовић каже за "Новости" да је Србија у односу на спроведене активности у области владавине права, у поглављима 23 и 24, реално заслужила отварање најмање три нова поглавља, од укупно седам које је у потпуности припремила.

"Политика штапа и шаргарепе према нашем преговарачком процесу, у овим околностима, постала је превазиђена и надам се да ће се ЕУ и државе чланице с више политичког такта односити према Србији као озбиљном кандидату и поузданом партнеру и тиме послати боље поруке нашим грађанима. Ми, свакако као влада, наш посао реформи радимо, некад брже, некад спорије, али без сумње напредујемо и требало би да то на кредибилан начин буде препознато од ЕУ и држава чланица", рекла је Јоксимовић.

Потпредседник Владе и министар трговине Расим Љајић сматра да се наставља стара матрица - да Брисел не притиска оног кога треба, већ оног кога може.

"На тај начин Брисел губи статус медијатора у дијалогу и нарушава сопствени кредибилитет", рекао је Љајић.

Овде, додаје, није реч о томе да Приштина не испуњава до сада постигнуте договоре, већ из политичких разлога поставља нове препреке на путу слободне трговине које штете свима.

"Овакви потези доводе у питање читав дијалог и процес нормализације односа Срба и Албанаца", закључио је Љајић.

Тачи платио 1,3 милиона евра да га скину са Интерполове потернице! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јоксимовић: За пет до седам година креће нова етапа развоја

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА