Најновије

ВЕРНИ ТРАДИЦИЈИ: Колико је у 2018.години руска армија набавила тенкова?

Оклопно-механизоване јединице руске армије су у овој години јаче за 200 тенкова, саопштио је начелник Главне оклопне управе Министарства одбране, генерал-потпуковник Александар Шевченко.

Руски тенк (Фото: mil.ru)

“У оперативне јединице је ушло бише од 180 тенкова. Поред њих ту се налази и око 300 борбених возила пешадије, као и 250 оклопних транспортера” – пренела је новинска агенција “Интерфакс”.

Шевченко је напоменуо, да је у армији приметан осетан пораст када је у питању проценат савремене борбене технике. Из године и годину се усвајају нови али и дубоко модернизовани образци проверено доброг оруђа. Оно по по својој ватреној моћи али и квалитету оклопне заштите, представља практично нови борбени систем.

Недавно је постало извесно да ће борбена и транспортна средства (БМП и БТР) бити наоружана најмоћнијим топовима на свету, када је у питању овај вид борбене технике. Поред њих ове топове ће добити и оклопни аутомобили нове генерације.

Модернизована оклопна средства ће бити опремљена топовима калибра 57мм.Ради се о универзалним топовима , који ће се одликовати повећаном пробојности у односу на стандардне 30-милиметарске топове. Ово ће обезбедити и борбу против тежих оклопних циљева. Захваљујући својим балистичким својствима, ови топови ће бити употребљиви и против дронова. За њих се развијају и посебни типови муниције. За борбу против укопане пешадије и дронова развиће се парчадно-разорна граната. Ова граната ће се одликовати великим бројем фрагмената, и биће опремљена “паметним” упаљачима.

Такође, поред овог типа муниције руски конструктори ради и на развоју противоклопне гранате повећане пробојности. Претпоставља се да ће овај пројектил моћи да пробије сва савремена борбена оклопна возила за подршку и транспортере. Граната ће имати способност да избаци ис строја и савремене основне борбене тенкове.

Белоруси представили фантастично оружје, конструисао га је чувени научник. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА