Најновије

ВУЧИЋ КОНАЧНО ПРИЗНАО: Бриселски споразум је пропао, највеће светске силе су против нас (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић гостовао је у емисији "Ћирилица" на ТВ Хепи, а са Миломиром Марићем разговарао је о свим актуелним темама.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије разговарао је о актуелним темама које привлаче велику пажњу како на домаћој тако и на светској политичкој сцени.

Говорио је о Косову и свим дешавањима у Паризу, Владимиру Путину, начину на који је Хашим Тачи успео да седне иза лидера Русије на церемонији, Ангели Меркел као и Доналду Трампу као и платама, пензијама и оставци.

Председник је почео причу о Бриселском споразуму и компромисном решењу.

- Како год хоћете Србија је увек спремна да разговара о компромису. Потписали смо Бриселски споразум, а они нису применили ниједну тачку из шест тачака споразума. Они то раде да би се с једне стране урушио дијалог, а под бројем два да никада не бисмо дошли до споразумног решења. На нама је да кажемо да морамо да сачувамо мир и стабилност. Шта год да се деси биће катастрофа за све нас, и за Србе и за Албанце - рекао је председник.

Он је додао да никада не кука ни на кога из региона код страних званичника.

Председник је рекао да је молио Србе да напусте косовску војску.

- Ја сам их молио да напусте војску пошто ће једног дана да ударе на свој народ. Харадинај је научио шта треба да понавља. Долазимо у ситуацију да су покушали да отму Србији присуство на северу и преносну мрежу, самим тим и новац али и струју Северу Косова. Нису успели то и био сам много срећан када смо успели да победимо - рекао је Вучић.

Александар Вучић је говорио и о непристојној понуди о којој се писало у медијима.

- Свакодневно слушам жеље људи из западног света да наставимо разговоре без обзира што Приштина неће да повуче своје мере. Ја сам им рекао да не разговарамо док они то не повуку. Да будем искрен, имате границу која значи да неко мора да поштује правила норме која су потписана. Ја сам од почетка рекао да ћу се држати споразума, али сам исто тако знао да Албанци неће. Што се тиче овога, неће бити наставка разговора док они не повуку своје мере - искрен је Вучић.

О Интерполу и Косову

Председник Србије дотакао се теме сутрашњег гласања у Интерполу о уласку Косова.

- Видео сам да сви очекују да Косово уђе у Интерпол. Желим да честитам Дачићу и Стефановићу на великом труду. Не могу да тврдим да ће одлука бити добра за нас, али се надам да хоће.

- Ја мислим да Косово неће бити члан Интерпола, али може да се догоди да нисам управу. Грађанима хоћу да кажем да смо ми све учинили да се то спречи. Ми смо имали највеће светске силе против нас. Морате да знате против кога се боримо и ко је на супротној страни. Ми смо се борили за нашу земљу, да сачувамо народ. Борили смо се са свим што смо могли.

Председник је истакао да са Американцима морамо да имамо што боље односе, али и са осталим земљама.

- Кина и Шпанија су нас подржали као да смо браћа. Заједно са нама су данас тражили да се скине то са дневног реда. Поред њих Суринам, Кипар и Аргентина. Када будем видео и шпанског краља захвалићу му се. Хвала свима на заиста часном и храбром држању у Дубаију, како год да се то заврши - истакао је Вучић.

Како каже, ми смо научили да губимо у свему, а када побеђујемо многи не верују у то.

- Када побеђујемо они кажу да је случајно. Када Звезда победи Ливерпул кажу да се то случајно догодило, то је кажу, Вучић и његови илузионисти - нашалио се председник. 

Александар Вучић рекао је да се не плаши никога и да му је циљ да буде уз Србију и уз наш народ, а онда је причао о медијма у Србији, тачније појединим насловима у нискотиражном дневном листу "Данас".

- Ја бринем за Србију кад год видим ове које желе да управљају земљом и суза ми крене истог секунда. Мислим да на насловној страни нисам ја већ Орлић и Мартиновић, али свима је јасно о чему се ту ради. Хоћу да искористим прилику да кажем да је за мене важно да људи слободно пишу и цртају карикатуре пошто је Србија слободна и демократска република. Исти Коракс је својевремено направи карикатуру Војислава Коштунице.

- Упућујем јавни позив свим функционерима Српске напредне странке  да морају да се разликују од Драган Ђиласа, Вука Јеремића и свих осталих. Када Ђилас тражи оставку Драгана Вучићевића уредника најтиражнијих новина у Србији, то су људи одлучили, не ми, зато позивам све функционере да не говоре лоше о медијима у Србији. Ми морамо да будемо бољи од Драган Ђиласа и Вука Јеремића - рекао је председник Србије.

- Сабрао сам да сам до сада као председник имао више од 60 састанака са  премијерима других земаља, са 25 председника, са председником Кине. Који српски председник је имао прилику да угости премијера Јапана, ко је имао прилике да види премијера Индије. Реците ми који председник Србије је имао привилегију да угости председника Израела. Који српски председник је видео толико светских и европских лидера? Али и резултати су ту. Данас у немачким компанијама ради 52000 људи, у турским више од 10.000, у кинеским више од 12.000 људи. То су резуклтати свих наших сусрета. То је оно што радимо и боримо се за наш народ - објаснио је Вучић.

О економским резултатима Србије

- Знам колико Срби тешко живе, али смо кренули у добром правцу. Мале су плате, слажем се, али плата 2012. године 306 евра, аданас 421 просечна плата, а у децембру ће бити 445, док ће у марту бити 475 евра. Говорим о просечној плати у еврима. Минималац у њихово време био је 161 евро, а данас је 228 евра, раст 41.6 посто. Следеће године ћемо да повећемо, а циљ нам је да дођемо до минималца од 250 евра. Пензије су враћене, а не само враћебе већ и повећане. А следеће године ћемо да им повећамо пензије још више.

- Ја сам кривац, ја сам тај који је желео да извуче највише за наш народ. Ови пре тога су се по мало радовали независном Косову. Чекали су да прође дан, како би могли да наставе да краду и пуне џепове и то је једина политика коју су водили. Ми смо имали пет година у којима смо сачували мир, стабилност уз све проблеме и инциденте којима су наши Срби на Косову били изложени. Рекао сам им ако хоће компромисно решенеј, да покушамо да направимо договор. Морате да разумете, као што неки Срби у политичкој сфери никада неће разумети. Није ово више 2000. година.

Председник је прокоментарисао и то да је Борис Тадић 2012. године склопио договор са Хашимом Тачијем.

- Тадић је то демантовао и не би било фер да ја то коментаришем. За разилку од њих, ја пред странцима никада не нападам Србе. Видели сте када су се албански новинари обрушили на мене да нисам хтео да нападнем Ђиласа, Јанквоића, Јеремића. Ја ћу о њима да причам овде, а не пред странцима. Они су за нас донели много гора решења. Ми смо се борили против силе, као Давид против Голијата. Не треба да мислимо да смо због нечега постали већи, него морао да се и даље боримо за компромис.

О опозицији

- Они раде по принципу чекајте да се ми вратимо на валст. Да оборимо незаполсленост и да почнемо да крадемо, као што смо крали. Четири компаније од Драгана Ђиласа, односно њихов прикод је 32 милијарде, а нето добит је преко 40 милиона евра. И ти људи хоће да владају. Ово су званични подаци. Зарадили су 300 милиона евра прихода предузећа када је био на власти. Шта хоће, да опет дође на власт да би покрао и зарадио нових 300 милиона евра прихода, а да народ уназади. Борићу се против таквих да никада то не ураде - објаснио је Вучић.

- Изгледа да сам, по њима, починио кривично дело када сам се захвалио дивним пензионерима који су све издржали. Не знам да ли разумете о чему ја причам. Не говорим о 300 милиона динара, већ о 300 милиона евра. Ево вам комплетни подаци Тадић је набавио исти Мерцедес као и Груевски. Шта сад ја треба да гоним њега у затвор. Што да га гоним за то у затвор. Ево, копи-пејст као Груевски. То је остало држави, нема нејгове користи. Али овај лопов Јеремић не може да објасни 7 милиона евра. Ја никада у животу нисам био у Ђенови, да будем искрен. Све где идем приватно ниакда нисам отишао државним авионом, али они полазе од себе. Погледајте хотеле у које је ишао Јеремић, а у које идем ја. Људи то виде - објаснио је председник Србије.

О Груевском и бегу у Мађарску

Многи медији су писали како је председник Србије био "јатак" Груевском, а то је прокоментарисао Александар Вучић.

- Прво питање је како је Груевски изашао из Македоније. Питање је да ли су га они у том тренутку гонили или нису. Е сада ћете да чујете праву истину. Између 1 и 2 после поноћи лице Никола Груевски улази на територију Албаније и у пратњи два лица мађарске националности, затим улази у Црну Гору, поново улази са нормалним документима, личном картом. Дана 11.11.2018. у 22:27 он улази у републику Србију са регуларном личном картом. Дана 12.11. у 05:11 именовано лице је на Хоргошу напустило нашу земљу уз личну карту. Ово говорим да би људи разумели. Тек два дана касније, 13.11 у 19:35 од стране Интерпол Скопље достваљ анам се потерница за њим. Да смо га зауставили тада када је био код нас сматрали би да је отет. Па кога они завитлавају. Уместо да се питају кога су пустили и зашто нису расписали потерницу. Све је урађено у складу са законом и у Србији и у Црној Гори.

Председник Србије рекао је да се последњи пут чуо са Груевским када су били нереди у Собрању.

На крају председник Србије је имао интересантно питање за водитеља емисије.

- Марић је мене решетао, а сада ћу да га питам у којој земљи је овај мост, тачније вијадукт? Ово је мост Врла код Владичиног Хана. Ускоро ћете моћи, од 1. јануара да идете преко њега. Биће отворен ауто-пут до Македоније. Пред нама су сада добре године уколико успемо да сачувамо мир и стабилност. 

- Људи овде нису задовољни многим стварим и буне се, али са ким да изађу - са онима који су зарадили 300 милиона евра.

Марић је истакао да председника Вучића многи нападају и причају да је његова владавина стабилократија.

- То ме нападају они који су затвроили Народни музеј и никако нису могли да га отворе. Е хвала им на томе. Ми смо почели да обележавамо Олују, да говоримо о Јасеновцу. Ми смо сада направили одличан филм "Заспанка за војнике". Можда се ја не разумем, можда је боље да затворимо Народни музеј, не знам. 

О Владимиру Путину

- Захвалан сам Владимиру Путину. Да није било њега 2015. године, ми бисмо и данас носили жиг, али је он тада уложио вето у Уједињеним нацијама. Никада му то нећу заборавити. Ево, он ће доћу у Србију, негде после 15. јануара, не смем да кажем датум, Руси ми не дају - кроз осмех је рекао председник Србије.

О својој оставци

- Нисам никада поменуо своју оставку, већ сам рекао да ће бити одређенеих кадровских промена и да ће следеће године бити одржана ванредна Скупштина странке. Чека нас доста посла. Неко мора да ради, а не као неки други. Србија се од 2012. године много променила, и тек ће да се мења. Видећете. Када будете видели ове путеве, овај мост видећете промене. Зато сам захвалан пензионерима и мораћемо да им повећамо пензије да би могли да купе својим унуцима нешто - закључио је председник Србије Александар Вучић.

Специјалне руске јединице ушле у Либију, Москва контролише ситуацију.  Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА