Најновије

ИЗРАЕЛ НАСТАВЉА СА БОМБАРДОВАЊЕМ СИРИЈЕ! Нетанијаху тера инат Путину!

Израелске војне операције у Сирији ограничиће утицај Ирана у овој земљи, изјавио је начелник ИДФ-а Гади Ајзенкот током обиласка Голанске висоравни.

Израелски авион (Фото: Јутјуб)

- Снаге Ирана у Сирији су далеко од онога што су се надали да ће постићи - изјавио је Ајзенкот.

- То је због актуелних израелских акција - рекао је он, додајући да ће Израел "наставити своје напоре да спречи иранске амбиције у Сирији, истовремено чуваћи безбедност на северу тј. на Голанској висоравни.

Упркос овим тврдњама, Израел није напао Сирију још од великог напада на приобалне провинције Латакија и Тартус средином септембра. 17. септембра руски шпијунски авион Ил-20 случајно је оборен од снага противваздушне одбране Сирије на обали провинције Латакија.

Док Израел тврди да је Сирија крива, Руска Федерација сматра да је Тел Авив одговоран за обарање Ил-20. Од пада Ил-20, Руска Федерација је Сирији испоручила противваздушни ракетни систем С-300. Овај потез Руске Федерације је био одговор на обарање извиђачког авиона Ил-20 и због избегавања Израела да обавести руске снаге пре бомбардовања Сирије.

Бруји небо изнад Идлиба. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Жена пилот у израелским ваздухопловним снагама. Израел је међу ретким земљама на свету где и жене и мушкарци служе обавезни војни рок. Потреба за војном обученошћу је велика из разумљивих разлога. Наиме, Израел је у константном ратном стању још од времена оснивања, због сталног страха од избијања великог сукоба са Ираном и појединим арапским државама.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА