Најновије

ЛУКАШЕНКО ОХЛАДИО ЗАПАД: Играћете полонезу док вас гађамо Искандерима (ВИДЕО)

''Москва ће Белорусији дати свако оружје'', рекао је белоруски председник Александар Лукашенко у реплици пољском колеги Анджеју Дуди.

Лукашенко (Фото: Сајт председника Белорусије)

Русија је изразила спремност да Белорусији испоручи било које оружје у случају да јој је то потребно, рекао је Лукашенко.

За то време, пољски председник Анджеј Дуда је за време конференције за штампу изјавио да је његова земља спремна да размести америчку војну базу на својој територији. Он је америчком председнику Доналду Трампу рекао да ће се та база звати '’Форт Трамп'’ у његову част.

Дуда је заобишао чињеницу да ће таквим потезом његова земља постати легитимна мета руских ракета у случају оружане конфронтације између Русије и НАТО пакта.

Овакав наступ пољског председника није наишао само на критике руских званичника, већ и председника суседне Белорусије Александра Лукашенка, који је рекао да НАТО може да заигра полонезу уз звуке Искандера.

Он је оценио да је његова земља територијално најближа НАТО базама, и у случају да опасност постане више него реална, заједничка руско-белоруска војска ће бити спремна да да адекватан одговор на дејства НАТО пакта.

'’Нама не требају никакве базе. Авиони неће охладити натовске главе, али ракете зато хоће'’, казао је Лукашенко.

Како изгледа торпедни двобој, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лукашенко и белоруска армија

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА