Најновије

МОГЕРИНИ “ДРЖИ ШАРГАРЕПУ”: ЕУ подржава Косово на европском путу!

Председник Скупштине Косова, Кадри Весељи састао се данас у Бриселу са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини, са којом је разговарао о општој ситуацији на Косову, путу европских интеграција, са посебним акцентом на спровођење ССП-а и процесу либерализације виза.

Федерика Могерини (Фото: Јутјуб)

Весељи је рекао да је Косово испунило све критеријуме неопходне за либерализацију виза и сада, након позитивне препоруке Европске комисије и гласања у Европском парламенту, очекује се доношење позитивне одлуке у Савету министара ЕУ током ове године, преноси РТК2.

Како наводе, Весељи је проценио да је чланство Косова у ЕУ национални циљ Косова и да представља политички консензус целокупног политичког спектра на Косову.

На овом састанку председник Скупштине је потврдио институционални став Косова да се дијалогом реше отворена питања са свим суседима, посебно са Србијом изражавајући уверење да ће дијалог између Приштине и Београда бити закључен са обостраним признањем.

Висока представница ЕУ Федерика Могерини је нагласила посвећеност Европске уније да подржи Косово на европском путу, јачању унутрашњих капацитета и у олакшавању дијалога са Србијом.

Прочитајте ОВДЕ какву смену ће тражити Милорад Додик.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Косово је галиматијас из кога ћемо тешко изаћи.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА