Најновије

НЕВИЂЕНА ПРОВОКАЦИЈА: Косово диже таксе за Србију са 10 на 100 одсто!

Влада Косова изгласала је данас већином гласова повећање пореза на српске производе 10 (колико је претпрошле недеље уведено) на 100 одсто, јавилли су косовски медији.

Енвер Хоџај (Фото: Јутјуб)

Заменик премијера Косова Енвер Хоџај написао је на свом твитер налогу да је Влада Косова одлучила данас да повећа тарифе на робу из Србије на 100 одсто, а ускоро ће објавити и нове мере.

"Србија је наставила са својом агресивном кампањом против Косова на међународној позорници. То подрива процес нормализаације", написао је Хоџај и додао да су тарифе повећане како би Косово одбранило своје виталне интересе.

Овај предлог дао је министар трговине и индустрије Ендрит Шаља, а подржао га Рамуш Харадинај, јавља Коха, наводећи да споразум ЦЕФТА не функционише, преноси и Коссев.

Харадинај: Србија не разуме други језик

"Прошло је 20 година од рата, а 10 од независности, и види се да Србија не разуме други језик осим када нема другог избора, а мора да се договори са вама. Мислим да то знају и ЕУ и САД да Србија не показује разумевање за нормализацију, већ супротно, против нормализације. Ми немамо пуно избора, треба да штитимо наш интерес, нашу безбедност и ово је одлука коју смо принуђени да донесемо", рекао је Харадинај.

Додаје да се ЦЕФТА ниједном није "испоштовала".

"...док се Србија сада сетила да каже да постоји ЦЕФТА, а до сада, сваки пут када смо послали дописе и жалбе није се уопште бавила Цефтом, сада када је оштећен њен интерес, каже 'кршите Цефту, а шта се догодило током свих ових година, ко је кршио", упитао је Харадинај.

Влада Косова је претпрошле недеље увела порез од 10 одсто на одређене производе из Србије и Босне и Херцеговине који се продају на КиМ-у, махом на млечне производе и грађевински материјал, а у међувремену повела се и акција против производа на којима у декларацији пише "Косово и Метохија" или "Косово/УНМИК".

Прочитајте ОВДЕ све детаље хитног сазивања састанка државног врха Србије.

Извор: Коссев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Нема наставка дијалога док Приштина не повуче мере

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА