Најновије

НАТО ИНВАЗИЈА ЈЕ СПРЕМНА: Белорусија окружена непријатељским тешким наоружањем

Сваком деловању НАТО пакта ће следити симетричан одговор, јер се са њима друкчије не може.

Лукашенко (Фото: Сајт председника Белорусије)

Недавно је у Канади завршена 64. Парламентарна скупштина НАТО алијансе на којој се чуло неколико изјава које се могу оценити као отворена објава рата Русији.

Већина тих изјава је нашла своје место у елаборату канадског сенатора Д. Дејкстера под називом '’Појачавање НАТО снага на истоку'’.

Тренутно НАТО групише огромну количину војске на границама Русије и Белорусије, а може се рећи да је Белорусија, ако се не рачуна граница са Русијом, потпуно окружена НАТО трупама.

САД финансирају изградњу и ширење десетина војних аеродрома, а њихов највећи број се налази у Европи. Велики део америчких финансија је усмерен и на изградњу војних хангара и складишта за оружје. Подсећамо да је у базу Рамштајн у Немачкој довозена највећа количина муниције од агресије на Југославију 1999. године.

Недавно су САД послале десетине својих ловаца у Румунију, а ускоро ће послати и беспилотне летелице за надгледање и извиђање терена.

У Летонији је на железничкој станици Гаркалне отворена нова пруга за транспорт тешког наоружања. За њу је издвојено 1,8 милиона евра, од чега су САД дале 500 хиљада евра.

У случају почетка оружаног конфликта између НАТО пакта и Русије, велики део ратних дејстава би се одвијао на територији Белорусије, која је један од главних савезника Русији.

Пољска је најавила да ће градити велику америчку базу на својој територији, на шта је белоруски председник Александар Лукашенко оштро одговорио пољском председнику Анджеју Дуди и целом Западу, о чему више можете прочитати ОВДЕ.

Западне тежње да окрене Белорусију на своју страну су пропале, а Минск једноставно није хтео да сече грану на којој седи, већ је наставио са традиционалном војном сарадњом са најближим партнером – Русијом, и стао је у одбрану заједничке територије на првој линији фронта.

Како је Иран прети Белој кући, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Русија и Белорусија заједно против НАТО пакта

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА