Најновије

ЏИХАДИСТИ, ГОТОВИ СТЕ САДА! СТИЖЕ ОСВЕТА! Руси открили ко су убице њихових пилота и војника у Сирији! (ВИДЕО)

Руски истражни одбор је идентификовао девет милитаната који су учествовали у убиству руског пилота авиона "Су-24М" Олега Пешкова и маринца Александра Позинича, као и покушаја убиства навигатора "Су-24М" Константина Мурахтина у Сирији 2015. године, према подацима руских државних медија.

Руски специјалци у Сирији, познатији као "Спецназ" (Фото: Јутјуб)

- Током прегледа несрећа у сиријској провинцији Латакија пронађена су и истражена места на којима су уништени руски борбени авион и хеликоптер, као и подручја са којих су милитанти напали пилоте након што су се катапултирали, и кућа у једном од насеља у провинцији Латакија, где су починиоци скрнавили тело Олега Пешкова - рекла је портпаролка Светлана Петренко за ТАСС, додајући да су "прикупљени и други важни докази".

- Прикупљени докази омогућавају подношење тужби против девет сиријских држављана.

Додала је да су поменута лица оптужена за учешће у активностима нелегалне наоружане групе, помагача убица и покушаја убиства, скрнављења људског тела, као и коришћења оружја, муниције и крађе личне имовине. Петренко је рекла да су милитанти ухапшени у одсуству, док је истражни одбор издао и међународне налоге за хапшење.

- Истрага се наставља, предузимају се кораци да се пронађу други људи који су укључени у убиства руских војних службеника - рекла је она, рекавши да је истрага у Сирији у току.

Дана 24. новембра 2015. године у сиријској провинцији Латакија турски авион "Ф-16" оборио је руски ратни авион "Су-24М". Тада је убијен пилот Пешков од стране турских милитаната након што се катапултирао из војног авиона. Навигатор је преживео и спасио га руско-сиријски тим за хитне реакције. Маринац Позинич је погинуо током ове операције.

Турска страна тврди да је “Су-24М” повредио турски ваздушни простор. Руска страна је осудила ове тврдње. Инцидент је проузроковао запажене тензије између Русије и Турске и Москва је наметнула санкције и користила широк спектар мера за кажњавање Анкаре због непријатељског приступа. Као резултат овога, као и других догађаја у сукобу, Турска је била приморана да промени свој став у Сирији у корист Ирана и Русије.

Иран жестоко ударио на Саудијску Арабију. Погледајте ОВДЕ шта се догодило.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте тренинг руских специјалаца у Сирији, познатих као “Спецназ”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА