Најновије

ТРАМП НАПАО ЦИА: Брани Саудијце од америчких обавештајаца (ВИДЕО)

Амерички председник Доналд Трамп тврди да Централна обавештајна агенција САД (ЦИА) није закључила како је саудијски принц Мухамед бин Салман наручио убиство новинара Џамала Кашогија.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Саудијски новинар убијен је 2. октобра у конзулату у Истанбулу. Иако су бројни званичници казали за америчке медије како његово убиство није могло проћи без принчевог одобрења, Саудијска Арабија тврди како је реч о операцији у којој су и они преварени.

"Они нису донели коначни закључак и окривили принца. Имају неке назнаке, али не знам хоће ли ико бити способан да окриви принца престолонаследника. Али, учинио то или не учинио, принц то жестоко пориче и његов отац одбија све оптужбе", казао је Трамп.

Подсећамо, лист Хуријет пренио је како ЦИА има снимак телефонског разговора у коме саудијски принц наређује свом брату да "ућутка Џамала Кашогија што је пре могуће".

Лист Вашингтон Пост такође је из неименованих извора открио како је ЦИА уверена да је принц Бин Салман наредио убиство Кашогија.

Он је, с друге стране, убиство оцијенио као злочин који се не може оправдати те је најавио како ће сви кривци бити кажњени.

Истрага о Кашогијевом убиству и даље траје.

Како су уништени џихадисти на Еуфрату, погледајте ОВДЕ.

Извор: Klix.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трамп и Србија (хумор)

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА