Најновије

ЛАВРОВ ЖЕСТОКО ПО ВАШИНГТОНУ И ЏИХАДИСТИМА: Ви сте савезници у рушењу Асада

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је данас да је "Исламска држава" савезник Вашингтона у мисији промене политичког режима у Сирији.

Лавров (Фото: РИА Новости)

"Амерички Стејт департмент недавно је саопштио да `Исламска држава" још није поражена и да је промена режима у Сирији главни, прелиминарни услов за пораз те терористичке организације", рекао је Лавров након разговора са шефом португалске дипломатије Аугустом Сантошом Силвом.

Он је нагласио да су тим потврђене његове претпоставке да Американци сматрају "Исламску државу" као оправдање за своје војно присуство у Сирији и да су "скоро савезници у борби против сиријских власти".

"Главни задатак Вашингтона сада је поново промена режима, а не пораз `Исламске државе`. Очигледно је да Америка има скривене планове у Сирији", каже Лавров.

Шеф руске дипломатије је подсетио да је "Исламска држава" искорењена са територије под контролом сиријских власти, али да и даље има "џепова отпора".

Према његовим речима, основно упориште "Исламске државе" налази се на територији Сирије коју контролишу америчке снаге, укључујући озлоглашени избеглички логор Рукбан.

Које моћно оружје су сиријски '’Тигрови'’ почели да користе, погледајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

САД и ИД раде заједно у Сирији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА