Најновије

СУД У ПРИШТИНИ ОДРЕДИО ПРИТВОР 30 ДАНА УХАПШЕНИМ СРБИМА: У понедељак почиње рок за жалбу

Тројици Срба који су у петак ухапшени у Косовској Митровици Основни суд у Приштини одредио је до 30 дана судског притвора на захтев тужилаштва, јавља дописник РТС-а. Отправак решења адвокатима ће бити уручен у понедељак када би требало да буде преведен. Тада почиње рок од 24 сата за подношење жалбе.

РОСУ (Фото: Јутјуб)

Они се терете због наводне умешаности у убисто лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића а потпредседник Српске листе Игрос Симић рекао је да су пребачени у затвор високог ризика у Подујеву.

Ухапшени су дали изјаву суду само на околности одређивања притвора, а своју одбрану поводом кривичног дела за које се терете износиће пред тужиоцем накнадано.

Четврти Србин, који је такође ухапшен јуче, треба да буде приведен у суду у Косовској Митровици јер се он не терети за убиство Ивановића, већ за ометање полиције у обављању службене дужности.

Тужилац Суљ Хоџа рекао је после данашњег рочишта да очекује да ухапшенима буде одређен притвор јер постоји довољно доказа.

Адвокати отужених су реаговали на одлуку суда и на наводе тужишалштва. Адвокат Дејан Васић је рекао да је оно чиме тужилаштво располаже "танко и неуверљиво". 

"То су најобичнији преписани медијски извештаји и ништа друго", каже Васић. 

Адвкат Негован Шарановић додаје: "Уколико се решење о одређивању притвора заснива на чињеничном стању којима располажу тужилаштво и суд, наше је убеђење да овај поступак мора биди завршен у корист окривљених".

Сличног мишљења је и његов колега Миро Делевић.

"Докази које износи тужиоц нису докази, и надам се да ћемо то у жалби да докажемо. Докази не могу да буду хипотетички него само конкретни", поручује Делевић.

Отправак решења адвокатима ће бити уручен у понедељак када би требало да буде преведен. Тада почиње рок од 24 сата за подношење жалбе.

Шта нам КФОР и Запад спремају, сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хапшење Срба на Косову

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА