Најновије

ОБЈАВЉЕН НОВИ СПИСАК ЗА ХАПШЕЊЕ СРБА! На њему имена српских министара и судија!

И пре него што су увођењем драконских такси фактички забранили улазак робе из централне Србије на територију Космета, приштинске власти су 1. новембра донеле одлуку да се највишим функционерима из Београда не дозволи пролаз преко административних прелаза, како би дошли на Косово и Метохију.

Полиција лажне државе Косово (Фото: Јутјуб)

Списак непожељних особа достављен је свим полицијским пунктовима на прелазима, уз напомену да одмах буду ухапшене, уколико дођу на неки од административних прелаза. На списку су српски функционери, почев од премијерке Ане Брнабић, преко министара у Влади и врха српског парламента, до судија Уставног и Врховног касационог суда.

На овој "црној листи" из кабинета Брнабићеве су: Ивица Дачић, Небојша Стефановић, Расим Љајић, Зорана Михајловић и Александар Вулин. Непожељни представници из Скупштине - председница Маја Гојковић и потпредседници Верољуб Арсић, Владимир Маринковић, Ђорђе Милићевић, Вјерица Радета и Гордана Чомић, 14 судија Уставног суда на челу са председницом Весном Илић Прелић, четири судије Врховног касационог суда и његов председник Драгомир Милојевић, као и више државних секретара, помоћника министара…

Овим потезом, после ЦЕФТА споразума, Приштина је прекршила и договор из Брисела који се односи на званичне посете и који се примењује од 2014. године. По њему је за планирану посету неког званичника из Београда потребно само обавестити Приштину. По утврђеној процедури, то обавештење се шаље официру за везу и ако се не добије никакав одговор, сматра се да је посета одобрена. У зависности у коју су групу сврстани функционери, долазак мора да се најави најмање 48 или 72 часа унапред.

Серија несувислих мера Приштине и млаке и "про форма" осуде из Европске уније, дефинитивно су довеле дијалог са Београдом у ћорсокак. Сада је велико питање, може ли се он наставити у Бриселу у формату у коме се и до сада водио, чак и да косовске власти пониште своје одлуке. Своје даље деловање по овом питању, у све компликованијој ситуацији, српски државни врх координисаће са Русијом и Кином. С обзиром на то да је списак непожељних "посетилаца" КиМ сачињен пре одлуке у Интерполу да не прими тзв. Косово у своје редове, то иде у прилог тврдњама да и накнадно наметнуте таксе немају много везе са исходом тог гласања, већ да се руководство у Приштини води другим мотивима.

Разоткривен паклени план Рамуша Харадинаја. Погледајте ОВДЕ шта је сада смислио.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Обраћање Рамуша Харадинаја, када је саопштио увођење драконских мера против Србије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА