Најновије

АМЕРИ У ХАОСУ! КИНЕЗИ ГРАДЕ ТРЕЋИ НОСАЧ АВИОНА! Биће већи и јачи од претходна два! (ВИДЕО)

Пекинг има два носача авиона који су већ прошли све неопходне тестове пре него што су поринути. Први носач Лиаонинг, чак је учествовао на војним вежбама, које су се одвијале у спорним водама Јужног кинеског мора.

Кинески носач авиона Лиаонинг (Фото: Јутјуб)

Кина је покренула изградњу трећег носача авиона, објавила је новинска агенција “Синхуа”. Агенција наглашава да је са прва два носача који су успешно тестирани изградња "нове генерације" носача већ у току и додаје да ће нови брод добити свој распоред.

Истовремено, “Синхуа” није дала никакве податке о томе како ће се нови носач разликовати од прва два и када се очекује да ће запловити. Кинески информативни сервис (ЕЧНС) је на интернету споменуо да је неколико кинеских ентузијаста из области наоружања предвидело изградњу новог, већег и јачег носача од прва два.

Први кинески носач авиона, “ЦНС Лиаонинг”, надоградња је незавршеног совјетског носача класе “Кузњецов” и проглашен је спремним за борбу 2016. године. Већ је учествовао у војним вежбама које су одржане у Јужном кинеском мору 18. априла 2018. године. У августу је “Лиаонинг” наводно добио надоградњу на свој радарски систем и центар контроле летења.

Расту тензије између Украјине и Русије. Погледајте ОВДЕ шта се тек може десити.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је изгледала велика кинеска поморска парада одржана ове године у Јужном кинеском мору

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА