Најновије

ГДЕ ЋЕТЕ НА РУСКОГ МЕДВЕДА?! Војска и СБ Украјине у стању највише борбене готовости! (ВИДЕО)

Украјинска војска доведена је у стање највише борбене готовости, саопштила је прес-служба Министарства одбране Украјине.

Украјинска национална гарда (Фото: Ria)

У саопштењу се наводи да је одговарајућа наредба усвојена на основу одлуке Савета за националну безбедност и одбрану Украјине о увођењу ратног стања у земљи.

Осим тога, у стање највише борбене готовости подигнута је и Служба безбедности Украјине.

Председник Украјине Петро Порошенко изјавио је раније да у случају увођења ратног стања у тој земљи Кијев неће изводити офанзивне операције.

Према његовим речима, проглашење ратног стања неће утицати на ситуацију у Донбасу, као ни на однос Украјине с међународним партнерима.

Русија је затражила одржавање ванредног заседања Савета безбедности Уједињених нација поводом ситуације у Азовском мору, саопштио је заменик сталног представника Руске Федерације при тој међународној организацији Дмитриј Пољански.

Претходно је руски ФСБ саопштио да су Украјински бродови "Бердјанск“ "Никопољ“ и "Јани Капу“, који су незаконито пресекли границу са Русијом, задржани, као и да је против њих употребљено оружје.

Истиче се и да је тројци рањених украјинских војника пружена сва неопходна медицинска помоћ, те да они нису животно угрожени.

Портал "Керч.инфо“ објавио је видео прелета руских јуришних авиона Су-25, који патролирају изнад Керчког пролаза због провокације бродова украјинске морнарице.

Према изворима портала, видео су снимили очевици који су се налазили недалеко од Кримског моста.

Јутрос су три украјинска брода повредила границу Русије и упутила се ка Керчком пролазу. После неколико сати, из луке Берђанск су кренула још две оклопне топовњаче класе „Гјурза“, руски војни бродови и тегљач су затворили пролаз ка заливу, а јуришници Су-25 су упућени да патролирају ваздушним простором.

По подацима кримске пограничне управе ФСБ, украјински бродови су изводили опасне маневре и игнорисали легитимне захтеве руске стране.

Прочитајте ОВДЕ прве реакције у свету на сукоб у Украјини.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА