Најновије

ХРВАТИ УБИЈАЈУ НАШЕГ ГЕНЕРАЛА! Осудили га на девет година затвора! Нећете веровати шта су му напаковали!

Пензионисани генерал ЈНА Борислав Ђукић (70) без икаквих доказа је осуђен у петак на девет година затвора пред Жупанијским судом у Сплиту због наводног минирања бране Перућа у време рата у Хрватској 1993. године.

Хрватска војска (Фото: Јутјуб)

Ђукић, који је утамничен већ три и по године, овом пресудом осуђен је и да Хрватској плати чак 17 милиона евра за “материјалну штету коју је проузроковао”. Његова супруга Радмила наглашава да је Борислав осуђен без икаквих доказа, те да је суђење у Сплиту једна велика фарса.

- Борислав је по Интерполовој потерници ухапшен на тиватском аеродрому у јулу 2015, када смо се враћали са летовања у Херцег Новом. Иако су његово изручење тражиле и Србија и Хрватска, министар правде Црне Горе је одлучио да он ипак буде изручен Хрватској. Тада је почео наш пакао! Иако су постојали више него очигледни докази да мој супруг није урадио то што му се ставља на терет, суд у Сплиту осудио га је на девет година затвора уз обавезу да Хрватској плати 17 милиона евра. То је нечувено и незабележено у досадашњој судској пракси - огорчено прича Радмила Ђукић.

Адвокат Радивој Николић из тима за одбрану генерала Ђукића објашњава да се оптужница базирала на наводно снимљеном разговору у којем генерал Ратко Младић издаје наређење покојном генералу Милету Новаковићу да својим подређеним, међу којима је био и генерал Ђукић, нареди дизање у ваздух бране Перућа.

- Иако је вештачењем недвосмислено утврђено да је тај разговор лажан и да нема ни говора да глас који се чује на снимку припада генералу Новаковићу, Жупанијски суд у Сплиту је то потпуно пренебрегао. Уз то, генерал Ђукић је од 1. јануара 1992. до 14. априла 1993. био нераспоређен и није могао да учествује у догађајима који му се стављају на терет. Цео случај се може сматрати монтираним са унапред одређеним исходом - истиче Николић.

Усташки симболи и званично забрањени у Аустрији. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте због чега се терети генерал Борислав Ђукић

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА