Најновије

ТОМПСОНЕ, И ТИ СИ ОТПЕВАО СВОЈЕ! УСТАШЕ ЗАКОНОМ ИЗЈЕДНАЧЕНЕ СА ЏИХАДИСТИМА! Аустријанци решили да стану на пут хрватским фашистима!

Када у марту почне примена новог закона који строго у Аустрији санкционише истицање усташких симбола, укључујући и поздрав "За дом спремни", Хрватска ће остати ретка земља у Европи која то још није регулисала.

Хрвати на Томпсоновом концерту у Книну (Фото: Јутјуб)

Сви који буду носили усташке симболе у Аустрији убудуће ће провести шест недеља у затвору и платити 10.000 евра казне, више него да истичу нацистичке ознаке. С друге стране, у Хрватској се то не кажњава - свако од судија то тумачи на свој начин, па и да је "За дом спремни" - стари хрватски поздрав.

Да ствар буде лошија, у припреми је измена закона којом би биле уведене строже мере у вези са истицањем усташких симбола, али би било допуштено да се "За дом спремни" користи у грбу ХОС-а. Толерисање усташтва тиме би било и законски регулисано, па би се "За дом спремни" могло узвикивати на постројавању ХОС-ових јединица. Тако нешто није толерисано ни деведесетих!

За сада остаје једино измена закона о гробљима, што је, пре свега, усмерено према "четничким натписима". Хрватска је и даље покровитељ окупљања на Блајбургу, где су пре масовно, а сада стидљивије, истицани усташки симболи, а у Аустрији је све више захтева да се спречи комеморација која се сваке године одржава у аустријском градићу. Против комеморације у Блајбургу су и десно и лево оријентисане странке, као и локална власт, па је питање времена када ће Аустријанци и то довести у питање.

И док Хрватска толерише "повратак у прошлост" и све агресивнији ревизионизам, суседне земље су одлучне у томе да спрече и наступе певача Марка Перковића Томпсона који у песмама такође спомиње "За дом спремни". Њему је све теже да добије дозволе за наступе ван Хрватске. У Хрватској се слободно дистрибуирају и књиге у којима се грубо фалсификује историја, а готово да нема града у којем нема усташких графита.

Повереништво за суочавање са прошлошћу после катастрофалног закључка да треба допустити "За дом спремни" у ХОС-овом грбу отворило је само нове дилеме, о чему је говорио и председник СДП-а Давор Бернардић:

- Пленковић је кроз Повереништво практично легализовао "За дом спремни", што је скандалозно. Тако он тргује са ултраконзервативним покретом у Хрватској, а Хрватска и даље кокетира са усташтвом. У ХДЗ-у има политичара који су врло отворено на страни усташког покрета - сматра Бернардић.

Исти као џихадисти

Аустрија је у нови закон, који је усвојила влада, а ускоро ће бити и у парламенту, усташки покрет изједначила са најгорим недемократским режимима, попут исламиста. Кажњаваће се баш свако истицање било ког усташког симбола, па чак и оних који су пригодно сакривени.

Хрватски навијачи потпуно полудели за Српкињом. Погледајте ОВДЕ шта су радили.

Извор: Вечерње новости

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

“Због Анице и бокала вина, запалит ћу Крајину до Книна! Запалит ћу два три српска штаба, да ја нисам долазио џаба!”, стихови су из песме “Аница, книнска краљица” Марка Перковића Томпсона.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА