Најновије

ШОК! ДОЊЕЦК ОЧЕКУЈЕ НАПАД ХЕМИЈСКИМ ОРУЖЈЕМ: Драматично упозорење ДНР, Украјина се месецима припремала за ово! (ВИДЕО)

Власти у Доњецку приметиле су јачање украјинских оружаних формација дуж целе линије раздвајања након погоршавања ситуације у Керчком мореузу!

Украјинска војска (Фото: flickr)

То тврди шеф прес службе Канцеларије народне милиције ДНР Данијел Безсонов:

- Командатима сектора Исток и Север наређено је да ојачају предњи део одбране тако што су појачали чување складишта муниције. Видимо јачање групације украјинских трупа дуж целе линије контакта. А према подацима наше обавештајне службе све јединице и јединице оружаних формација Украјине пребачене на највише ниво борбене готовости.

Безсонов наводи да је операција Украјине у тој зони припремљена месецима унапред - већ у октобру војно руководство је спровело извиђање приобалне зоне на подручју Мариопоља.

На очекивани украјински удар на ДНР упозорио је и Александар Лукашевич који је стални представник Русије при ОЕБС. Према његовим речима украјинске снаге припремају у Донбасу провокацију са коришћењем хемијског оружја уз учешће западних специјалних служби.

Лукашевич је подсетио да је украјинска војска допремила до линије разграничења ракетне комплексе "Бук" и С-300, затим РС30 "Град" и "Ураган" као и да је интензивирала гађање насељених места у Донбасу.

Украјинска војска прексиноћ је започела масовни напад на стамбене четврти Доњецке Народне Републике. Напад је почео око 22.30 часова по локалном времену из различитог наоружања. Очекује се да ће Москва жестоко одговорити. Тензија између две земље порасла је после јучерашњег инцидента код Крима.

Амерички војни авион ушао у ваздушни простор изнад Црног мора! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: News Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА