Најновије

БРИТАНЦИ У ШОКУ: 17 руских авиона "напало" разарач "Данкан" у Црном мору! (ВИДЕО)

На челу са женским капетаном, најновији ратни брод Краљевске морнарице Велике Британије "био је подвргнут агресији" од стране руских авио снага на обали Крима.

"Данкан" (Фото: Јутјуб)

Разарач Британске морнарице, Данкан, који је део ескадриле НАТО, "нападали су" руски борбени авиони, пише популарни лондонски лист Дејли Стар.

Поменути инцидент догодио се још у мају 2018. године, али се о њему сазнало тек сада из документарног филма Канала 5, путем видеа "драматичног тренутка".

Ни мање ни више него чак 17 борбених авиона различитих врста учествовало је у "застрашивању" посаде Данкана, од авиона Су-27 и бомбардера Су-24 до модерних Су-30. Они су се залетали на разарач, тврди британска штампа, ризикујући судар, али “данкан” је остао “хладне главе”. Британци су касније добили похвале за своју реакцију од секретара за одбрану Гавина Вилијамсона који је истакао да Велика Британија игра кључну улогу у НАТО.

Црно море, које се налази између источне Европе и западне Азије, претворило се у тачку паљења за напете војне инциденте који су укључивали руске, НАТО и украјинске ратне бродове и авионе.

Прочитајте ОВДЕ све о првом лансирању руске ракете “Уран”, погледајте видео.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА