Најновије

КНЕЖЕВИЋ РАСТУРИО ШИПТАРСКОГ ПОСЛАНИКА: На албанском му рекао ''Косово је срце Србије!'' (ВИДЕО)

Један од лидера ДФ-а и председник Демократске народне партије Милан Кнежевић је, у току своје дискусије у Скупштини Црне Горе, поручио да је Косово срце Србије, он је то изговорио на албанском језику, симболично поручујући Албанцима да га боље разумију.

Милан Кнежевић (Фото: Јутјуб)

Кнежевић је своју дискусију започео на руском језику, на шта му је председавајући Генци Ниманбегу казао да „нема процедурално право“ да говори руски.

Кнежевић је, у свом маниру, одговорио да кад год се Луиђ Шкреља од милоште звани Љубо обрати на албанском – он ће на руском.

Он је казао да пошто се у процесу за државни удар утврђује да Широков није Широков, него Шишмаков, да Попов није Попов већ Мојсијев, да ће се на крају  вероватно утврдити да он није Милан Кнежевић из Зете, већ неки Пастернак, а да је прави Милан Кнежевић негде у Сибиру, или га је ГРУ удавио у некој реци.

Коментаришући стратегију о Националној безбедности, он је рекао да се она састоји у марионетском, слуганском извршавању налога НАТО амбасада. И то по јасној мапи пута, стигматизовати све што има везе са Србијом, са српским народом у Црној Гори, и са свима који сматрају да треба да имамо најбоље односе са Русијом. Ето то је ваша стратегија.

Кнежевић је даље приметио да је у Стратегији написано, како одређени политички и верски лидери представљају опасност за Црну Гору, „ја вас позивам да кажете који то верски и политички лидери представљају опасност, именом и презименом“.

Лидер ДФ-а је нагласио да се прогони све што има везе са Србијом, и све што жели да има најбоље везе са Русијом.

„Наводни покушај државног удара, и оптужба да је Русија, и руски агенти ГРУ-а и ФСБ-а, зависно од тога је ли среда или четвртак, или зависно од тога што је обукао, и коју је кравату Катнић ставио, да ли розу или плаву су заједно са агентима ЦИА, и са лидерима ДФ-а, на челу са Бранком Милић, Максићем и Душићем са вештачким коленом, кренули да сруше Црну Гору и кренули су да убију Ђукановића у Скупштини Црне Горе, на тај начин што би га позвали телефоном, и рекли, дођи ти дугачки овамо, сад ћемо да те ухапсимо, ако нећеш да те ухапсимо, онда ћемо да те убијемо у сред Скупштине“ казао је Кнежевић  и тражио да му се да један доказ да је у Црној Гори 16. октобра планиран државни удар.

Он је указао да је режим својом антиспрском кампањом дестабилизовао прилике, на начин што су прво признали терористичку државу Косово, затим гласали за њено учлањење у УНЕСКО, па за њено учлањење у Интерпол, па је режим послалао тројицу официра, и на сваки начин покушава да отежа позицију Србије и српском народу на Космету, охрабрујући терористичку ОВК.

Пре два дана у Рожајама, које више није црногорски град, тамо су биле све албанске и турске заставе, није била ниједна црногорска, и то сви кријете, не желите да покажете, како су Рожаје дочекале албанског председника Илира Мету.

Да су истакнуте српске заставе, одмах би Миливоје Катнић кренуо са специјалним тимом.

Кнежевић се обратио Шкрељи, који је раније питао кад су то Албанци се понашали претензионистички према Црној Гори, Кнежевић му је казао:

„1941. кад су Немци окупирали Краљевину Југославију, Албанци из Малесије и Албанци из Албаније, одвели су двеста Зећана, могу именом и презименом да вам дам, у логор испод брда Дечић, однели су им сву покретну имовину, и да није било деде Рефика Шабанаџовића нико не би жив остао“

Ви хоћете законом све да забраните, хоћете да нас натерате да слушамо фашистичку химну, да не смемо да прослављамо стоту годишњицу уједињења са Србијом, хоћеете да нас натерате да причамо црногорским језиком, хоћете да нас натерате да нисмо Срби, и да нас терате по судовима у Тужилаштву, ако све ово не прихватимо, казао је Кнежевић.

Кнежевић се на крају осврнуо и на бизарну одлуку Подгорице да угаси светла на згради општине због прославе века уједињења и ослобођења, коментаришући да је Ивану Вуковићу одавно мрак у глави. На крају је на албанском казао – Косово је срце Србије.

Како је Израел одбио Тачија, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Кнежевић: '’Шта је спорно у тробојци?'’

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА