Најновије

ЦРНОГОРЦИ СПРЕМАЈУ УПАД У АМБАСАДУ СРБИЈЕ У ПОДГОРИЦИ?! Хоће да отму Бранку Милић! Послали су... (ВИДЕО)

Министарство спољних послова Црне Горе позвало је данас амбасадора Србије Зорана Бингулца и уручио му ноту са захтевом да Амбасада Србије омогући приступ и улазак надлежних органа Црне Горе у просторије Амбасаде, саопштено је из тог ресора.

Бранка Милић (Фото: Јутјуб)

Бранка Милић је једна од оптужених у случају покушаја терористичког напада на дан парламентарних избора 16. октобра 2015., а која је пре неколико дана напустила суђење и склонила се у Амасаду Србије у Подгорици.

Наводи се да је ноту Бингулцу уручио државни секретар у Министарству спољних послова амбасадор Зоран Јанковић, те да је то у складу са Бечком конвенцијом о дипломатским односима.

- Приступ и улазак надлежних органа Црне Горе у просторије Амбасаде Србије у Подгорици затражен је у складу са националном потерницом расписаном за оптуженом Милић по наредби Вишег суда у Подгорици - наводи се у саопштењу.

Јанковић је, додаје се, затражио што бржи одговор Србије и подвукао да ће Министарство и други надлежни органи и даље поступати у складу са међународним правом, правним поретком Црне Горе и дипломатском праксом у циљу омогућавања несметаног вођења судског поступка.

- Бингулац је истакао да цени дипломатски приступ Црне Горе поводом овог случаја, те да ће Амбасада Србије уручена документа процесуирати надлежним органима Републике Србије и да ће повратно информисати Министарство спољних послова чим добију званичан одговор – стоји у саопштењу.

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић предложио је да се поступак против Бранке Милић, оптужена за покушај тероризма на дан парламентарних избора у Црној Гори 2016, води одвојено, те да јој се суди када се за то стекну услови, односно када она буде доступна суду.

Како је пренела РТЦГ, Виши суд у Подгорици ће о томе одлучити накнадно.

- Ова активност је проведена како би се одуговлачио поступак, па ако се поступак не би раздвојио сигурно би та незаконита активност била реализована, што суд никако не сме да дозволи - казао је Катнић.

Он је навео да је оптужена Милић злоупотребила институције, посебно Митрополију црногорско приморску, као и Амбасаду Србије. Катнић је казао да постоји основана сумња да је све било организовано, те да је злоупотребљена коректност тужилаштва. Адвокати одбране, осим Душана Радосављевића, противе се предлогу тужилаштва.

Наставак суђења одложен је за петак.

Виши суд у Подгорици наредио је у среду издавање потернице за Бранком Милић, која је, незадовољна што је суд одбио њен захтев за изузеће вештака, 23. новембра напустила суђење и помоћ затражила у Амбасади Србије.

Шешељ се огласио после новог напада из Хага. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бранка Милић је оптужена због наводног покушаја државног удара у Црној Гори

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА