Најновије

РАМУШ ХАРАДИНАЈ ДАО 50.000 ДОЛАРА "ВАШИНГТОН ПОСТУ" ДА ПЉУЈУ ПО СРБИЈИ! Да цео свет помисли како Срби желе да изврше етничко чишћење Албанаца!

Премијер лажне државе Косово Рамуш Харадинај објавио је ауторски текст у америчком "Вашингтон посту", у ком се бројним лажима обрушио на Србију и нашу земљу оптужио да жели рат и етничко чишћење на Косову?!

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Угледни медијски стручњаци, кажу да је несумњиво да је Харадинај масно платио овај чланак преко америчких лобистичких агенција које те услуге месечно наплаћују и око 50.000 долара.

Побркао лончиће

У овом угледном америчком листу, Харадинај пише како се Косово налази "под сталним нападима из Србије".

- Од моје земље Косова тражи се да начини немогућ избор, који би умањио жртве америчких војника, угрозио стабилност региона и запретио америчким савезницима. Пред сталним нападима из Србије, чији је циљ угрожавање нашег суверенитета, безбедности и просперитета, има неких који би волели да се Косово увуче у такозвано мирно етничко чишћење на Балкану. То је кратковид покушај да се попусти пред насилником у нади да ће насиље престати. Ми то нећемо учинити - уместо тога ћемо се успротивити онима који покушавају да нас искористе, а истовремено ћемо радити у правцу дуготрајног и свеобухватног мира - пише Харадинај за "Вашингтон пост".

Он каже да је Косово тешком жртвом стекло независност, а да Србија данас хоће да поткопа њихов суверенитет!?!

- Србија и њен савезник Русија одбили су да признају суверенитет Косова и борили су се да блокирају пријем Приштине у УН. Србија је, кршећи Бриселски споразум о нормализацији односа, радила ка томе да блокира пут Приштине ка чланству у ЕУ и у многим међународним организацијама. Сада, председник Србије Александар Вучић уз подршку Русије нуди признавање Косова у замену за део територије. Србија жели да створи етнички “чисту” државу, да одузме људима држављанство и протера их из њихових домова, што је превисока цена - навео је он.

Он је започео сукоб

Бивша главна уредница "Политике" Љиљана Смајловић објашњава како је Харадинај уопште успео да објави овакав текст.

- Ову врсту текстова по правилу пишу и у водеће медије пласирају скупе америчке лобистичке агенције. Клијент не плаћа по тексту већ лобистима плаћа паушал, у редовним месечним ратама. За боље лобистичке куће оне износе 50.000 долара месечно, или чак и више, зависно од нарушености репутације клијента који жели да поправи свој међународни имиџ - објашњава Смајловићева.

Она је уверена да Харадинај није написао сам свој текст, већ су то учинили лобисти у његово име.

- Мени је посебно упадљив његов покушај да разграничење са Србијом представи као Путинову идеју, и то само дан након што је државни секретар Мајкл Помпео “охрабрио” Тачија да искористи управо овај тренутак да постигне компромисно решење са Србијом. Тиме је, после Џона Болтона, први амерички званичник који је прилично недвосмислено признао америчко ауторство над том иницијативом. Пресна је, наравно, лаж и то што Харадинај тврди да он само покушава да спречи дестабилизацију прилика у региону. Док у стварности свакодневно вуче потезе којима ескалира сукоб који је сам започео - закључује Смајловићева.

Хашим Тачи одликовао Џорџа Буша Млађег. Погледајте ОВДЕ шта је написао.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рамуш Харадинај о Вучићу који је нудио признање Косова за део територије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА