Најновије

ФИГАРО: Албанска мафија све присутнија у Француској! Проваљују, кријумчаре дрогу и мигранте!

Албанска мафија је све присутнија у Француској, а њене мреже су нарочито активне кад је реч о провалним крађама, дроги и кријумчарењу миграната, пише париски лист "Фигаро", позивајући се на податке административне службе Министарства правде.

Илустрација (Фото: Pixabay. com)

Албански мафијаши се надају да ће једног дана имати користи од евентуалног приступања Албаније Европској унији како би у Француској још више развили своје активности, наводи француски дневник.

Према недавно објављеном документу француског Министарства правде, а који је пре свега заснован на раду специјализованих међурегионалних јурисдикција (Јирс), проблем је велик.

У извештају административне службе француског Министарства стоји да албанофони криминалци долазе из Албаније, са Косова и из Македоније или већ живе у западној Европи, а њихово присуство појачано је од 2010. године.

Они су се, наводи се у документу, најпре активирали у париском региону, у области Оверњ-Рона-Алпи, као и дуж источних граница земље одакле располажу посредницима у суседним земљама - Немачкој, Италији, Швајцарској...

"У Француској, те групе су у својим преступима концентрисане на три главна сектора: провалне крађе, дрогу и кријумчарење миграната, при чему су крађе у порасту од 2013", закључује се у документу који преноси париски лист.

Прочитајте ОВДЕ на шта то Лукашенко упозорава Пољску.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео


Миленко Васојевић - Албанска мафија користи Косово као базу за шверц дроге! 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА