Најновије

Српски парламентарци на европском Молитвеном доручку

БРИСЕЛ - Потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић учествује на Европском молитвеном доручку који се одржава у Бриселу. У делегацији су и шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић, генерална секретарка парламента Јана Љубичић, као и градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић.
Молитвени доручак ЕУ (Фото: Фрееимагес)

Молитвени доручак ЕУ (Фото: Фрееимагес)

Потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић захвалио се домаћинима на позиву и истакао да је учешће на Европском молитвеном доручку веома значајно за Србију и њену промоцију у свету, наводи се у саопштењу Скупштине Србије, преноси Танјуг. "Принципи узајамне сарадње, толеранције и борбе за боље али и праведније друштво, принципи су које сви заједно морамо неговати и примењивати у својим земљама, али и у целој Европи. Ови принципи су и принципи хришћанства, које нас учи да непрестано помажемо једни другима", истакао је у свом обраћању Маринковић. Он је нагласио да значај Европског молитвеног доручка за Србију велики, јер је један од циљева наше земље улазак у ЕУ, као и остварење што бољих контаката са представницима земаља чланица ЕУ.
Прочитајте још:Да ли Србија са Јужним током остаје без друге столице у Москви?
У оквиру Европског молитвеног доручка Маринковић се састао са сенатаром из Алабаме, Билом Хигтауером који је најавио посету Србији и подршку економском развоју и даљим европским интеграцијама Србије, као и са бившим саветником председника САД-а Џорџа Буша за Блиски Исток Мунзером Фатфатом Потпредседник парламента сусрео се и са посланицима Европског парламента Мирославом Миколасиком и Барбаром Каппел. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА