Најновије

Оружане снаге Русије добиће дронове који ће стизати до Шпаније и Канаде

Русија завршава развој беспилотних летелица које ће моћи да долете до било које тачке у континенталној Европи ако полете из Калињинградске области, или до Канаде ако полете са Чукотке, саопштио је лист Оружаних снага Русије „Краснаја звезда”.

Тактичка беспилотна летелица "Корсар" (Фото: РИА)

„Завршава се разрада перспективних система способних за обављање задатака до раздаљине од три хиљаде километара”, пише лист.

У чланку се истиче да је у последњих шест година формирано скоро 40 „беспилотних” војних јединица и одреда. За њих је испоручено више од 1,8 хиљада летелица које могу да извршавају извиђања на удаљености до 500 километара.

Раније је главни командант Копнених снага Русије генерал-пуковник Олег Саљуков изјавио да се у Русији сада развијају ударни дронови који ће се употребљавати тамо где је немогуће користити друго оружје.

Водећи руски стручњак у области беспилотних авиона, Денис Федутинов, истакао је да руске Копнене снаге могу да рачунају на неколико ударних беспилотних летелица током наредне године, укључујући и летелицу тактичке класе „Корсар” и мини-класе.

Погледајте ОВДЕ лет најновијих Су-57. 

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА