Најновије

САЛВИНИЈЕВА ВЕЛИКА ПОБЕДА У ИНАТ ЕУ: Италијански парламент усвојио уредбу против миграција!

Почетком јуна италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини је изјавио да Италија не може да остане у европском "избегличком кампу", док суседне земље затварају и бране своје границе оружјем.

Мигранти (Фото: Јутјуб)

Италијанска влада је у среду усвојила одредбу о безбедности која мења и пооштрава имиграционе прописе, ограничава право на азил и подстиче антитерористичке и анти-мафијашке прописе. Прошлог месеца, избио је сукоб између Италије и Француске након што је комби француске полиције ушао у Италију и “избацио” двојицу миграната у шуму близу италијанске општине Клавијере у близини француске границе упркос чињеници да две земље немају званични споразум о враћању азиланата.

Недељу дана касније, Салвини је саопштио да су полицијске патроле послате да "контролишу и чувају границу" у Клавијеру након што су француски полицајци по свему судећи испоручили групу миграната у Италији.

Италија, једна од првих станица за мигранте у Европи, оштро се противи Даблинској уредби, која омогућава избеглицама да се врате у земљу у којој су први пут ушли на континент. Рим тврди да је уредба неадекватна за управљање миграционим токовима и позива на правичан систем расподеле миграната.

Турска војска напала Раку. Погледајте ОВДЕ шта се дешава на северу Сирије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ново обраћање Матеа Салвинија

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА