Најновије

СИНИША КОВАЧЕВИЋ: Зашто Вучић избегава ТВ дуел са Јеремићем ако га се не плаши?!

Гост медијске куће "Центар”, у емисији "Интервју”, био је српски книжевник, драмски писац, сценариста, редитељ, професор и потпредседник Народне странке, Синиша Ковачевић. Тема емисије је била ко се некад, а ко сада бори на правој страни, када је у питању опстанак и јачање српске државе и народа.

Синиша Ковачевић (Фото: Јутјуб)

- Мој твит, да је којешта очекивати да 1. новембар, дан ослобођења Београда од аустроугорске окупације, (којег је ослобађао и мој прадеда Вава), обележе они чији су дедови били на другој страни, био је везан за једну будаласту изјаву наше премијерке (Ане Брнабић) која је рекла да не можемо баш тако да славимо присаједињење Војводине матици Србији 1918 јер ће се, за име Бога, Мађари наљутити, са којима сада негујемо јако добре односе - у емисији је рекао г. Ковачевић описујући на тај начин недостатак патриотизма, када је у питању државни врх Србије, додајући:

- Дакле, не можете да очекујете од неког, чији су дедови били на другој страни, да слави пробој Солунског фронта. Нажалост, много наших предака, стицајем околности, у то време је било на другој страни: комплетна Лика, Банија, Кордун, Далмација и Војводина, с тиме што су они, који нису успели да пребегну на српску страну, управо да би се та могућност дезертирања и пуцања у ваздух елиминисала, били послати у Галицију, Италију и друге фронтове, где их није поштедео рат.

У емисији се још говорило и о српској историји и Првом светском рату, о томе зашто се грађанска елита у Србији стиди српске традиције и историје, о српском идентитету који се најбоље брани културом, о Југославији и југословенском културном простору, о наталитету код Срба и Хрвата и мигрантима, као и о томе како треба да се решава проблем Косова и Метохије, односно да ли треба да опозиција бојкутује све изборе све док Вучић уз помоћ батинаша лажира изборне резултате.

Још један, 10-та по реду земља, повукла признање самопроглашене државе Косово. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Центар, srbin. info

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте пет суптилних доказа да Владимир Путин не подноси Вучића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА