Најновије

ВУЧИЋ: Треба да уђем у Нотр Дам, узмем шипку и скинем заставу?

Председник Србије Александар Вучић каже да ће ићи Париз на свечаност поводом стоте годишњице победе у Првом светском рату упркос "придикама и сољењу памети" због косовске заставе, је тврди да је његов посао да реално сагледа ствари, а реалност је да наша земља мора да ради са Француском и Немачком, које су признале Косово пре 10 година.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је по доласку у Хелсинки, где ће учествовати на самиту ЕПП, у изјави новинарима рекао да је уочљив тренд јуначења у Србији и да му и неки министри "соле памет" шта треба да ради по питању Париза и заставе, као и политичка јавност бившег режима, која држи придике како треба да "ишамара све од Макрона до свих осталих у Европи".

"Мој посао је да на реалан начин сагледавамо ствари. Лако ми је да кажем 'ајмо да се шамарамо, бићу јачи од вас'. Али хоћу да гледамо како да направимо бољу позицију за Србију и бољу економску будућност за нашу децу, а ти који би причали да би неког ударали мањи су од маковог зрна пред странцима. Ја сам био једини политичар који је био против Бриселског споразума када су тражили улазак Косова у УН и да Приштина преузме регионалну полицију, а сада део оних који би то прихватили мени соли памет', навео је Вучић.

Како каже, сваки његов погрешан напад на Француску, Немачку, САД, Кину био би тежак ударац за Србију.

'Нисам будала да не водим рачуна о томе. Ја знам колико нам је снажна економија, војска и све друго. Има ли неко више података о тим стварима од мене', упитао је .

А сада се, додао је, јуначе и држе придике они који су оставили земљу пред банкротом, док се он труди да на сваком месту очува понос нашег народа.

Подсетио је да је први председник који није изручио нити једног Србина Хашком трибуналу, који је организовао званично обележавање годишњице НАТО агресије и назвао то правим именом, који је учествовао у свим обележавањима страдања српског народа и који је иницирао да се 4. августа обележава прогон 250.000 људи из Хрватске.

'Да ли треба да не разговарам са Ангелом Меркел, која ми је заказала састанак у недељу ујутро у Паризу. Знате ли колико малих земаља чезне да се сретне са председником Емануелом Макроном или канцеларком Меркел. Вратите се у живот и реалност", поручио је Вучић.

Зауставите се, морамо да радимо са Француском и Немачком, иако су признале Косово, поновио је.

"Хоћете ли председника који би водио у рат због једне заставе, која је била ту и пре пет и десет година. Сваки пут на сваком састанку са нашим људима било је заставе. Јел треба да уђем у Нотр Дам и узмем шипку да скинем заставу?", нагласио је он.

Закључио је да се треба запитати шта се тражи од председника.

Најавио је да ће наредних дана, на састанцима које ће имати, говорити о позицији Србије према КиМ, према региону, економским успесима Србије, али и да све то није довољно, те да морамо бити богатији збго чега нам треба више инвестиција.

Како је рекао, он до сада никада и нигде није обрукао нашу земљу и увек је водио рачуна о интересима Србије, "а они којима се то не свиђа нека нађу неког новог ко би их лагао да смо јачи од Француске и Немачке".

Казао је и да се сваки пут кад је мислио да коначно имамо неку врсту стабилизације стања, Приштина досетила да уради нешто "страшно глупо и лоше", због чега не жели да подиже очекивања код народа од састанака које ће имати у Паризу.

"Не очекујем мого тога. Не знам још шта ће бити у Паризу, пре пет минута сам сазнао за предлог наших немачких партнера у вези сусрета са Меркеловом", казао је Вучић додајући да ће се у Паризу десити само састанци.

Све ми се чини да се чека неко светско чудо, а то се неће догодити, поручио је и поновио да ће бити напорно и тешко.

"Чуда нема, она се дешавају само сваких 20 година, као када Црвена Звезда победи Ливерпул. У политици чуда нема, у спорту можда и има. У политици је све резултат политичког деловања и економије коју имате", закључио је српски председник.

"Неће на локалне изборе јер тамо ни чланове немају"

Председник Србије и СНС Алексанадар Вучић оцениом је да је опозиоција решила да не изађе на локалне изборе јер у Дољевцу, Кули и Кладову нема уопште своје чланове.

- Бојкотоваће свуда где немају ниједног члана - рекао је Вуцић одговарајући на питања у вези с најављеним бојкотом Савеза за Србију.

Њих, како је рекао, и не интересује народ који тамо живи, а реч је, додао је, о странкама које у тим местима, свих 20 заједно с појачањима, немају никога: "Евентуално у Кули имају три, четири члана, у Кладову два члана..." Приметивши да се опозицији "свиђају Лучани", јер су тамо били јаки увек, зато што је Саша Јанковић на изборима тамо добио око 23 одсто гласова, Вучић је рекао да управо зато рачунају да су тамо Двери јаке и да ће тамо да добију велики проценат: "И још кажу - ето то је наш проценат за Србију". Додао је, међутим, да су свесни да у другим местима имају нула одсто гласова, али је рекао и да би "ваљда било нормално да опозиција жели да се кандидује, да побеђује да искористи прилку да победи..."

- Неће јер знају да немају никога и то људи у Србији треба да знају - рекао је Вучић, те закључио да неко може да лаже колико хоће преко медија, али да људи нису глупи нити их треба потцењивати и увек препознају ко о њима брине и мисли и ради за њихово добро.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Додик одбио да се сретне са амбасадором Аустрије у БиХ Мартином Памером!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: "Нисам непријатељ Албанаца, они би волели да..."

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА