Најновије

ОЧИГЛЕДАН ДОКАЗ ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ: Руска војска има 30 пута више крстарећих ракета него пре 6 година

Број крстарећих ракета доступних руској војсци се повећао за 30 пута у протеклих шест година, објавио је лист руских оружаних снага "Красная звезда".

Руска ракета калибар (Фото: mil.ru)

Поред тога, број копнених, поморских и ваздушних носача је порастао за више од 12 пута, објавио је овај лист.

Ово повећање је пре свега последица испоруке тактичко-оперативних ракетних система Искандер-М, као и бродова и подморница опремљених Калибар крстарећим ракетама.

Медији су такође објавили да земља завршава развој дронова способних да достигну било коју дестинацију у континенталној Европи, било да полете из Каљининградске области (најзападнији део Русије) или да лете до Канаде напуштајући аутономни дистрикт Чукотка, Далеки Исток земље.

“Завршавамо развој иновативних система способних за обављање задатака на удаљености и до три хиљаде километара,“ наводи се у чланку.

Према инфромацијама, Русија је у протеклих шест година створила скоро 40 војних јединица специјализованих за беспилотне летелице које су примиле више од 1.800 дронова способних за операције извиђања на удаљености и до 500 километара.

Ово велико повећање је такође уследило јер су се Москва и Пекинг договорили о новим испорукама оружја од стране Русије, рекао је шеф руске делегације у Кини Виктор Кладов.

Као представник Ростех компаније, која је део руске компаније за извоз оружја Рособоронэкспорт, Кладов је рекао да ове две земље активно сарађују у свим техничко-војним сферама, односно копну, ваздуху и мору.

Поред већ потписаних уговора о продаји С-400 система ваздушне одбране и Су-35 бораца, Пекинг и Москва имају многе друге пројекте, рекао је Кладов.

“Нисам желео да говорим о детаљима, али могу рећи да смо недавно потписали још три уговора о продаји оружја са кинеском страном,“ рекао је он.

Између 6. и 11. новембра, кинески град Зухаи спроводи аеромитинг China Airshow 2018, ком присуствује руска делегација.

Уговор о испоруци 24 Су-35 борца је потписан 2015. године и требало би да буде завршен 2019. године. Исте године, Москва и Пекинг су се сложили о продаји С-400 система, а испорука се очекује до 2020. године. Кладов је уверен да ће Русија обављати извоз у договореним роковима.

Поред тога, Москва ће Мајнмару испоручити шест Су-30СМ бораца по уговору потписаном ове године, као и шест Јак-10 авиона за обуку.

Укупно, Рособоронэкспорт ће у 2019. години извести оружја у вредности од 13,4 милијарде долара.

Стога, упркос снажној конкуренцији на тржишту и санкцијама против Русије, продаја оружја следеће године неће бити нижа него у 2018. години, закључио је представник руске државе.

Исламска држава ослободила 7 америчких војника. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА