Најновије

ВАЦИЋ: Непријатељи Србије заговарају  сепаратизам у Рашкој и Војводини

Крајње је време да Сулејман Угљанин одговара за своја недела. Противуставно деловање, позиви на сепаратизам и хушкачка политика захтевају брзу и одлучну реакцију надлежних органа Републике Србије.

Миша Вацић (Фото: Јутјуб)

Пише: Миша Вацић

Не смемо остати неми док  потомци припадника Ханџар дивизије, нашу Србију каратеришу као фашистичку неман коју морају да победе. Ми морамо да им се јасно и гласно супроставимо.
Угљанину поручујемо да Србија  није ништа окупирала 1912. године, већ да је Србија ослобађала окупирано.  

Сулљјман Угљанин је наставио са својом реториком изјављујући да Србија нема у своје тапије уписан Санџак. Србија нема Санџак - има Рашку! И има тапије, које су потписане крљву њених јуначких синова.

Позивам председника Вучића, Владу Србије и безбедносне структуре да на узнемирујуће сепаратистичке претње хитно реагују и ухапсе Угљанина и његову клику. Сепаратизам се кажњава у свим уређеним земљама, што смо могли  да видимо на примеру Шпаније, која се није либила ни секунде да изливе каталонског сепаратизма  најоштрије санкционише.

Морамо подвући црту и гласно рећи да су у току оркестрирани напади на Србију, против којих морамо да се боримо у јединственом свесрпском фронту ако мислимо да опстанемо.

Данас, у време најтеже дипломатске борбе  која се води на тему Космета, непријатељи Србије заговарају  сепаратизам у Рашкој и Војводини, чиме покушавају да нас  додантно ослабе и на унутрашњем и на међународном пољу.

Република Српска је стална мета напада, и наши непријатељи чине све да негирају њену државност. 

Положај нашега народа у окружењу је све тежи и тежи, што видимо готово свакодневно и у некадашњој српској Спарти,  Црној Гори. Доминантан политички дискурс у Хрватској је проусташки и сведоци смо учесталих напада на тамошње представнике Срба.

Понављам - не смемо остати глуви и неми на ове чињенице ако мислимо да опстанемо.
Морамо да се одупремо сепаратистичким тежњама, морамо да нађемо саговорнике и саборце међу лојалним представницима националних мањина, и са њима заједно да градимо заједничку будућност у целовитој Србији. Јака, недељива Србија ће бити кадра да заштити Србе, ма где се они у окружењу налазили.

Неопходно је из дефанзивне позиције покренути офанзиву, и као кључну тему наметнути српско национално питање као кључно питање на простору овог дела Европе. 

Да ли ће '’велике рибе'’ у Приштини бити ухваћене, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трибина Српске деснице о враћању обавезног војног рока

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА