Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО/ВИДЕО) ВОДЕНИМ ТОПОМ НА ЖЕНУ КОЈА КЛЕЧИ: Сцене из Париза личе на рат! Међу повређенима и новинари!

Протест такозваних жутих прслука, који су симбол француских возача, против поскупљења горива данас је на улицама Париза прерастао у прави улучни рат између демостраната и полиције која је употребила сузавац и водене топове. 

Протест у Паризу не јењава (Фото: Јутјуб)

Ипак, једна сцена привукла је пажњу али и осуду како оних који су на страни демонстраната, тако и оних који сматрају да је ово ипак превише насиља и да се политика увукла у грађански протест. 

Наиме, на снимку се види жена која у близини Тријумфалне капији клечи насред улице са подигнутим рукама увис и тако спречава полицијске водене топове да прођу. 

За разлику од већине њених мушких "сабораца" који су на глави углавном имали неку врсту заштите, па чак и гас маске, ова жена је крвавог лица и очију отечених од сузавца и гологлава узвикивала своје ставове испред камиона са воденим топовима. 

Такође, она је клечала и није изгледало да ће у делу секунде само бити "збрисана" са тог места од силине удара млаза у њу.

Снимак се великом брзином дели на друштвеним мрежама, а у коментарима се често помиње "претерана и непотребна сила"  без обзира на то што многи осуђују и понашање демонстраната који су палили гуме и ломили ограде и знаке. 

Међу повређенима на улицама Париза има и новинара, а дописник РТ из Француске објавио је фотографију ране коју је задобио од конзерве полицијског сузавца.

До Јелисејских поља и Тријумфалне капије могло је да дође само уз полицијске провере, ал повређених је до 15 сати било више од 20, док је ухапшено више од 100 људи.

Прочитајте ОВДЕ све детаље протеста у Паризу.

Извор: Курир 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА