Најновије

РУСИ ЋЕ ВЛАДАТИ СВИМ МОРИМА И ОКЕАНИМА: Ускоро стижу ратни предатори нове генерације! Од ових морских немани нема спаса! (ВИДЕО)

Руска морнарица покренула је поновно наоружавање ратним бродовима намењеним дугим прекоморским и прекоокеанским кретањима, а наредних пет година би требало да добију премештај великих пловила, изјавио је шеф војног бродоградилишта Владимир Трапечников.

Руска флота (Фото: РИА Новости)

- Програм поморске бродоградње се примењује по фазама. Тренутно је покренута серијска изградња нове генерације зелених морских бродова, а истовремено се пројектују и плави војни бродови. У блиској будућности биће покренута серијска производња плавих бродова - рекао је шеф војног бродоградилишта на церемонији дочека корвете “Орекхово-Зујево” после обављеног задатка у оквиру руске Црноморске флоте.

У наредних пет година руска морнарица ће прихватити фрегате класе Адмирал Горшков и велике амфибијске бродове за напад, сличне класи Иван Грен типа (пројекат 11711), рекао је он, не наводећи временски оквир за остале категорије ратних бродова.

- Зелени војни бродови су прецизни носачи снажног оружја - додао је Трипичников.

- Данас можемо рећи да надмашујемо бродове у иностранству по неким параметрима, укључујући и системе наоружања. Мали пројектилски бродови руске морнарице који су у изградњи већ су доказали своју вредност током активности у Средоземном мору на знатној удаљености од њихових сталних база - нагласио је адмирал.

Очекује се да ће вишенаменски војни бродови нове генерације са повећаним борбеним нападачким и одбрамбеним способностима постати темељ поморске групације у океанској зони. Фрегате ће постати основа руских бродова у поморској зони на даљину: Њихове могућности ће помоћи у решавању широког спектра задатака и ојачаће компоненту флоте која ће обављати мисије у океанској зони.

Јерменски премијер изненадио новом одлуком поводом чланства Јерменије у НАТО-у. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте моћну руску флоту пред чијим фрегатама и корветама беже и најмоћнији амерички разарачи

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА