Најновије

"Вучић је имао тачне податке о Харадинајевим намерама!"

Председник Александар Вучић имао је тачне податке када је изјавио да ће приштинске власти покушати да уведу још три мере против Србије, пише "Газета експрес".

Харадинај (Фото: Јутјуб)

Тај приштински портал, позивајући се на неимановане изворе из косовских институција, наводи да се прва мера владе у Приштини односи на возила са српским регистарским таблицама, друга на робу старних компанија произведену у Србији и трећа о непризнавању докумената.

Прва мера, наводи извор "Газете", била би наводно успостављење "реципроцитета" када се ради о моторним возилима, пошто би власници оних са српским регистарским таблицама, када буду на Косову и Метохији, били принуђени да ставе привремене таблице.

Друга мера, односила би се на робу, према истим изворима, значила би забрану уласка робе страних компанија, произведену у Србији, које до сада нису плаћале царину од 100 одсто.

- Неки од главних брендова су нас обавестили да на Косово неће бити испоручена роба из фабрика у Србији, а да ће исте производе допремити из фабрика у Македонији, Мађарској и неких других земаља ЕУ - каже исти извор.

Како се додаје, трећа мера била би одлука приштинске владе да не признаје српска документа која се односе на квалитет производа и слично.

"Газета експрес" наводи да је Авни Арифи, саветник премијера Харадинаја, одбио да потврди ове мере, али је рекао да влада "има стратегију да се супротставе Србији".

Ако Шиптари упадну са војском на север Косова, како ће Запад одбрусити Србији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Харадинај: Американци би бранили Kосово од Србије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА