Најновије

РАДОВИЋ: Удружени злочиначки подухват! Велика пљачка у ЕПС у организацији власти! (ВИДЕО)

Познати економиста Драган Радовић, гост најновијег „Политикона“ аутора и водитеља Данила Тврдишића је изнео податке о застрашујућој размери пљачке грађана Србије која се одвија на више нивоа. 

Драган Радовић (Фото: Јутјуб)

Указујући на пљачку деценије преко ЕПС Радовић каже: „Пљачка струје износи 26 посто годишње односно милијарду евра по просечној цени у ЕУ!  Где нестаје та струја? Државни врх се својски труди да не прича о томе. Зашто? Како? Јасно је као дан. По командној одговорности они су на врху тог криминала! Запамтите, нема озбиљног привредног криминала у Србији ако вас не покрива неко из државне службе“.

Осврћући се на процес испумпавања новца из Србије као својеврсне пљачке века, Радовић наставља: “Највећи узрок пропасти српске привреде је то криминално изношење новца из Србије. На бази података који су јавно доступни које је наша народна банка уредно доставила и које је објавио „Global financial“ из Србије је изнесено 51 милијарди евра од петог октобра закључно са 2015-ом годином! То је пет милијарди евра на годишњем нивоу! То је високо организовани државни криминал. НБС зна ко ради, зна и полиција,то зна и пореска управа, то зна и председник Владе и председник државе, сви то знају и нико то не спречава. А знате ли колико корисних ствари у Србији може да се уради са тим парама? “

Говорећи о преузимању Коперникуса од стране Телекома Радовић каже:“ Књиговодствена вредност Коперникуса је око 9 милиона евра, а продат је за 200 милиона. Дакле, 21.7 пут је преплаћен у  односу на књиговодствену вредност, а у односу на тржишну још и више! Да би се ова инвестиција исплатила купцима, тј. Телекому (са тренутном добити) потребно је 150 година. Коме то одговара? Само онима који су осмислили овај организовани криминални подухват никоме више.“

У емисији се говорило и о приватизацији ПКБ-а од стране Ал Дахре и угрожавању прехрамбене безбедности грађана због ове приватизације, о поклањању осталих стратешких ресурса странцима чије ће велико финале бити, како Радовић закључује, скора продаја ЕПС-а.

Емисију можете погледати на следећем линку:

Прочитајте ОВДЕзашто је СНС у шоку.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА