Најновије

БИТКА СПАСА ЗА ИСЛАМСКУ ДРЖАВУ! Погледајте зашто Курди јуре да освоје град Хајин (ФОТО/МАПА/ВИДЕО)

Исламска држава чини све што може да задржи своје последње упориште на Еуфрату, град Хајин, који је тренутно под великим нападом од стране Сиријских демократских снага (СДФ) подржаних од САД.

Исламска држава (Фото: Твитер)

Са интензивним сукобима који се одвијају у непосредној близини Хајина, Исламска држава је започела самоубилачке нападе ауто-бомбама да нанесе велике губитке у редовима СДФ-а.

Само у среду, Исламска држава је извршила најмање десетину самоубилачких напада, нападајући положаје Сиријских демократских снага (СДФ) унутар Хајина. Док ИД тврди да су многи борци СДФ-а убијени, број жртава и даље остаје непознат у овом тренутку.

Ове велике самоубилачке нападе ИД је вршила у неколико претходних битака против Сиријске арапске војске (САА), СДФ-а и Ирачких оружаних снага. Терористички напади задржавају надирање курдских снага, што је у случају ИД веома важно јер се турска војска спрема за напад на северну Сирију.

Уколико Турска почне са нападом пре него што Курди освоје Хајин, Исламска држава ће вероватно победити у овој битки јер ће СДФ морати да прегрупише своје снаге према северној Сирији.

Хаос у Медитерану. Погледајте ОВДЕ шта је зауставила грчка обалска стража.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе на истоку Сирије не престају. Џихадисти Исламске државе и даље одолевају нападима Курда и САД.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА