Најновије

МЕЈ ПРЕД КАТАСТРОФОМ! ЊЕНА СТРАНКА ЈОЈ ЗАБИЛА НОЖ У ЛЕЂА! Данас гласање о неповерењу премијерки Велике Британије (ВИДЕО)

Премијерка Велике Британије Тереза Меј ће се суочити са гласањем о неповерењу у њено руководство у доњем дому британског парламента.

Тереза Меј (Фото: Јутјуб)

Чланови њене странке који подржавају Брегзит сигурни су да имају довољан број гласова да покрену поступак, пише Ројтерс, подсећајући да је за покретање гласања о неповерењу потребно да најмање 48 конзервативних посланика преда писма у којима би то затражили председавајућем такозваног Комитета 1922 Грејему Бредију.

Тај потез догађа се после недељу дана хаоса и спекулација пошто је предложени договор о Брегзиту изазвао негативне коментаре. 

Меј може бити смењена уколико 158 од њених 315 посланика у парламенту гласа против ње.

"У складу са правилима, гласање ће се одржати између 18 и 20 часова у среду 12. децембра у сали одбора 14 у Доњем дому парламента", рекао је Грахам Брејди, председавајући Одбора за одбрану који је додао да ће гласови бити пребројени одмах. 

Праг од 48 захтева за гласање о неповерењу, 15 одсто чланова парламента постигнут је када је бивши министар Овен Патерсон одлучио да се придружи захтевима за гласање о смени премијерке. 

Она је раније донела је одлуку да одложи гласање о Брегзиту у парламенту, због страха да неће бити довољно гласова за њен план о изласку из ЕУ.

Мејова се бори да спасе непопуларни споразум као и свој положај. 

Она је раније изјавила да договор који је са ЕУ постигла о Брегзиту, а који парламент те земље тек треба да одобри, није савршен, али је "најбољи могући" договор.

Прочитајте ОВДЕ зашто је цео свет у опасности.

Извор: Курир/РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА