Најновије

ПРЕСВЛАЧЕЊЕ ОВК: Министар Бериша убица са "Кошара"! И то одбране! Случајност?

Министар безбедносних снага у такозваној влади Косова Рустем Бериша у петак је добио нови ресор - одбране. Он је један од осам злочинаца терористичке ОВК, које је Виши суд у Нишу, на по 15 година затвора, осудио због тероризма и убиства српских војника на "Кошарама" 1998. године. У његовој биографији стоји да је био члан ОВК, као и да је учествовао у "Хрватском ослободилачком рату" 1991-1992.

Ткз војска Косова (Фото: Јутјуб)

Иначе, према Резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених нација, једина оружана сила која може бити присутна на територији јужне српске покрајине су снаге Кфора. Ни устав тзв. Косова не третира постојање војске лажне државе, већ само безбедоносних снага.

Оглушујући се о међународни и унутрашњи документ у Приштини је у петак формирана професионална војска. Пуким усвајањем закона у парламенту, без промена Устава, за шта је потребна двотрећинска већина, која не постоји без гласова српских посланика, тзв. Косово добило је војску. Косовске безбедоносне снаге, чија је делатност била цивилна заштита, претворене су у оружане и појачане људством и наоружањем.

Развојни пут пресвлачења бораца ОВК из терористичке униформе у "чиста" одела почиње од косовског заштитног корпуса, који је настао пре десет година под вођством Агима Чекуа, а затим Сулејмана Сељимија. Против Чекуа, који је део приштинске владе, подигнута је оптужница због малверзација са пензијама ратних ветерана, а други је у затвору због ратног злочина.

У корпусу су се нашли сви припадници ОВК коју је 1994. основао Адем Јашари са циљем да се бори за независност Косова. Део ОВК био је и Хашим Тачи, којег су у рату звали Змија, а сада је председник лажне државе, као и премијер Рамуш Харадинај.

Прочитајте ОВДЕ ко тврди да је тзв. војска Косова договорена на тајном састанку у Ватикану.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Косово је одметничка заједница препуна мафије / ОВК челници неће у Хаг 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА