Најновије

ТУРСКА РЕШИЛА ДА ПРЕГАЗИ КУРДЕ: Хитно позвали Амере и Русе да заједно...

Ибрахим Калин, саветник турског председника, рекао је да Турска жели да координира своје потезе у Сирији са Русијом и САД како би избегли било какву војну конфронтацију.

Турска војска (Фото: Јутјуб)

- Ми подржавамо борбу против терориста, тако да желимо да координишемо наше напоре. Наше оружане снаге биће у блиском контакту са Американцима, Русима и другим члановима коалиције у Сирији, како би се прецизно избегао било какав сукоб - рекао је Калин. 

Осим тога, турски дипломата је нагласио да његова земља неће толерисати присуство Курдистанске радничке партије (ПКК) на граници са Сиријом. ПКК је од Анкаре проглашена за терористичку групу.

- Не можемо дозволити присуство било које терористичке групе на нашој граници, а не можемо дозволити да североисточна Сирија постане упориште ПКК-а - рекао је Калин.

Раније ове недеље, турски председник Реџеп Тајип Ердоган открио је да ће турска војска покренути војну операцију великих размера на североистоку Сирије у року од неколико дана. Ова операција ће наводно бити усмерена на неколико градова на сиријско-турској граници, које држе Сиријске демократске снаге (СДФ). Турска тврди да је ПКК срж групе подржане од САД-а.

Као одговор на претње Ердогана, Мазлоум Кобани, главни командант СДФ-а, обећао је да ће "снажно одговорити" на сваки напад Турске на североисточну Сирију. Командант је такође упозорио да сваки турски напад отежава текућу операцију против преосталих бораца ИД у Хајину.

САД су упозориле на било какву војну акцију у североисточној Сирији. Међутим, тек треба предузети било какве мере како би се спречио предстојећи турски напад.

Хезболах и Иранци нашли начин како да преваре Израелце у Сирији. Погледајте ОВДЕ шта су урадили.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Промотивни спот турске војске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА