Најновије

ВЕЋ СЕ СКУПИЛИ, ПОЧИЊЕ РУНДА 5: Париз се спрема за још један налет жутих прслука! Организатори протеста најављују...(ВИДЕО)

Главни град Француске спрема се за још један, пети по реду, протест “жутих прслука”. Председник Макрон позива на мир и ред уочи нових демонстрација.

Париз протест (Фото: Јутјуб)

Организатори протеста наводе да ће наставити да излазе на улице све док Емануел Макрон не испуни њихове захтеве.

Макрон је позвао на мир и ред.

"Мислим да наша демократија не може да прихвати окупацију јавног добра и елементе насиља који су обележили протекле протесте, посебно у центру Париза", рекао је Макрон, а пренео АП. 

"Нашој земљи потребни су мир и ред. Потребно јој је да поново нормално функционише", рекао је француски лидер након самита ЕУ у Бриселу. 

Он је инсистирао на томе да је саслушао захтеве и изразе забринутости демонстраната и бранио је своја обећања да ће убрзати пореске олакшице. 

Макрон је одбацио позиве да поднесе оставку, што је један од захтева демонстраната. 

У ишчекивању петог протеста током викенда, шеф париске полиције рекао је јуче да ће у престоници поново бити распоређена оклопна возила и хиљаде полицајаца. 

Да подсетимо, и претходна четири викенда Францусзи су протестовали. Најмасовнији протест одржан је прошле суботе када је, према проценама француских званичника, широм Француске протестовало 125.000 “жутих прслука”. Приведено је више од 1.000 људи.

Прочитајте ОВДЕ шта је за то време најављено у Београду.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА