Најновије

БРАНКА МИЛИЋ ПОРУЧУЈЕ ИЗ АМБАСАДЕ: У суд се не враћам

Бранка Милић, једна од оптужених за припремање државног удара на дан парламентарних избора у Црној Гори 2016. године, рекла је за подгорички Дан да "након тортуре и незапамћених понижења која је доживела током суђења нема више шта да тражи у судници Вишег суда у Подгорици".

Бранка Милић (Фото: Јутјуб)

Милић је рекла да се у суд неће враћати и да нико од надлежних из Србије с њом није причао о евентуалном изручењу, пренео је сајт ЦДМ.

Она је истакла да је ноторна неистина да се након напуштања суднице подгоричког Вишег суда до српске амбасаде превезла аутомобилом Скупштине Црне Горе и да ту своју тврдњу може да поткрепи записима са видео-камера.

Милић је подсетила да до данашњег дана није добила решење о одређивању притвора који јој је судија Сузана Мугоша одредила у одсуству и у времену када је над њом спроводена мера надзора.

Из тог разлога је спречена да као странка у поступку поднесе жалбу на незаконито решење.

"Ја сам апсолутно невина особа и као таква не видим разлог да и даље изигравам декор у једној бесрамној причи. Ако већ треба да ми се суди, онда ова држава треба да ми обезбеди суђење какво ми се гарантује међународним одредбама о људским и грађанским правима и Уставом Црне Горе", казала је Милић.

Како је рекла, није истина да је побегла из суднице у току главног претреса, већ је из суднице избачена од стране судског већа, а у судници понижавана и ускраћивана у свом праву да се о конкретном случају правично расправи и одлучи пред независним и непристрасним судом.

"Судницу сам тога 23. децембра неометано напустила, уз образложење да нећу више да трпим тортуру...та тортура је поменутог дана кулминирала јавним изношењем моје медицинске документације", рекла је Милић.

Каже и да није истина да је по изласку из Вишег суда отишла у амбасаду Србије, већ да је продужила до Ерсте банке, а потом отишла до такси станице у центру Подгорице, а затим у амбасаду.

"Садржај разговора који сам овде обавила са службеницом амбасаде Весном Радојевић доказ је да није постојала никаква намера скривања и бекства, већ, сасвим супротно, намера да по обављеном разговору продужим у Управу полиције и тамо захтевам да се из мобилног телефона др Шоца изузму снимци које је направио фотографишући ме нагу у соби за адвокате Вишег суда у Подгорици и да се покрене кривични поступак", навела је Милић.

Она је даље рекла да је Весна Радојевић по обављеном разговору позвала такси возило, које је стигло пред амбасаду, али да је по изласку из амбасаде телефоном обавештена да јој је у одсуству поново одређен притвор пре него што су јој укинуте мере надзора те је зато остала у дворишту амбасаде до доласка оба браниоца.

Може ли Црна Гора да живи без Србије, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Досије '’државни удар'’

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА