Најновије

ЛАЖЕ ЧИМ ЗИНЕ: Тачи у Њујорку изнео најгнусније лажи о Србима

Удружење породица киднапованих и убијених Срба на Косову и Метохији оценило је да је Хашим Тачи, звани Змија, током обраћања на седници Савета безбедности УН изнео гнусне лажи да је током 1999. године убијено 15.000 албанских цивила и силовано 20.000 Албанки.

Тачи (Фото: ks.gov.net)

Удружење истиче да су гнусне лажи и Тачијеве тврдње да су многи Албанци одговарали због злочина над Србима, а да нико од Срба није одговарао за албанске жртве, те да је Србија натерала Србе да напусте такозвану војску Косова и да су Срби плакали када су скидали ту униформу.

Ово удружење, које окупља породице српских жртава, пита Тачија које доказе има да је 15.000 албанских цивила убијено на Косову и Метохији, с обзиром на то да је рат са терористичком ОВК трајао од марта до маја 1999. године.

"Да ли је могуће да у тих ваших 15.000 жртава једино има страдалих албанских цивила, а да у тешким и крвавим борбама државне војске и полиције са вама - албанским терористима, није убијен ниједан терориста ОВК?", пита се у саопштењу.

На Тачијеве тврдње да је силовано 20.000 Албанки током рата у марту, априлу и мају 1999. године, Удружење поставља питање - зар српска војска и полиција није имала шта друго да ради, осим да даноноћно силује Албанке?

Удружење тражи да Тачи саопшти имена Албанаца који су одговарали за злочине над Србима, те подсећа да ниједан Албанац није одговарао за злочине над Србима, већ искључиво због убијених Албанаца, и то само зато јер су одбили да убијају Србе и носе злочиначку униформу ОВК.

У тексту Удружење подсећа да су сви из тадашњег државног, војног и полицијског врха Србије данас у хашком затвору или су мртви.

Удружење је поново нагласило да нема потписивања правно обавезујућег споразума Србије са терористичком ОВК.

Какав детаљ са ове седнице СБ УН су многи пропустили, погледајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић и Тачи у Њујорку

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА