Најновије

НА ПОМОЛУ ТРГОВАЧКА АПОКАЛИПСА? Крахирала онлајн куповина- "Ово је горе него што смо мислили!"

Позната британска онлајн трговина одећом, Асос, најавила је како упркос расту продаје од 14 одсто у септембру и октобру неће остварити своју планирану годишњу зараду због лоших резултата продаје, све већег неповерења потрошача и великог броја попуста у новембру, пише БиБиСи.

Илустрација (Фото: Pixabay. com)

- Док су септембар и октобар били у оквирима наших очекивања, новембар нас је веома изненадио - поручили су из Асоса.

Својом објавом, овај британски бренд уздрмао је цело модно тржиште, а као резултат тога њихове деонице данас су пале 37,6 одсто и тако достигле најнижи ниво од 2016. године. Они нису једини, пад деоница бележе и остале трговине одећом. Тако су деонице Boohooa пале за 20 посто, док је Мarks & Spencer, који већ неко време грца у проблемима, забележио пад од 5 одсто, преноси Гврадијан. Кад се томе придодају и велики проблеми низа трговачких ланаца на Острву, али и остатку Европе, јасно је зашто је чак и угледни Блумберг ситуацију назвао "трговачком апокалипсом".

- Сведоци смо непредвиђеног нивоа пада цена и великог броја попуста поготово за време црног петка. Ово је нешто што до сада нисам видио, ово није проблем само једне компаније, него целе индустрије - додао је Ник Беигтон, извршни директор Асоса.

Целу ситуацију прокоментарисао је и Нил Вилсон, тржишни аналитичар на порталу market. com, истакавши како је ово алармантна ситуација за цело тржиште, а највећи је проблем, сматра, чињеница да се овакав пад догодио управо у сусрет новогодишњим празницима.

- Ако се Асос бори с тренутном тржишном ситуацијом онда свака трговина има проблем. Знали смо да је свет високе моде у проблемима, али Асосова смерница показује да су ствари још горе. Иако се интернетско пословање до сада чинило имуно на све турбуленције, данашња најава упућује на то да глобални проблем није поштедео никога - нагласио је Вилсон.

Иако је Асос до сада најављивао раст од 20-25 одсто за следећу годину, због тренутне ситуације најаве су смањили на 15 одсто.

Прочитајте ОВДЕ све о паду долара и краху на Волстриту.

Извор: Jutarnji. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ОНЛAЈН КУПОВИНА ЗА ПОЧЕТНИКЕ (плаћање, царина, величине..)

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА