Најновије

Русима јасно: Немачка је само послушан слуга САД!

Руски политички и војни аналитичари оцењују да су САД извршиле притисак на званични Берлин да усвоји документ према коме је Русија представљена као "опасност" за Немачку. Они подсећају да су и САД недавно усвојиле исти документ и сада врше притисак на западне савезнике и европске земље да учине исто.

Барак Обама и Ангела Меркел (Фото: softpedia.cm)

Умеренији аналитичари наводе да се Европљани у већини противе таквој квалификацији Русије. Они позивају Москву да буде стрпљива и да јача економске и политичке везе са Европом, те да игра на карту некадашње заједничке борбе против фашизма.
Део руских аналитичара сматра да је спољна политика немачког канцелара Ангеле Меркел под директном контролом САД и да не одражава оно што већина Немаца заиста мисли.
Аналитичар који се бави одбрамбеним питањима Александар Сивков тврди да је независна спољна политика Русије један од главних разлога што је Немачка усвојила америчку формулацију о - "руској опасности". - У сличном документу, 2006. године, Немачка је назвала Русију - партнером, али то је била хипокризија. Називали су нас пријатељима када смо били спремни да занемаримо своје интересе и дамо им своје ресурсе, научне и технолошке потенцијале - наводи Сивков. Он сматра да Русија треба да води снажну геополитику, која ће натерати Немце и Запад да је прихвате као равноправног партнера, преносе руски портали. Алексеј Пушков, председник Комитета за међународне односе Државне Думе, на свом Твитер профилу је написао да је одлуком да Русију стави на листу највећих непријатеља Немачке, Ангела Меркел показала да служи интересима Америке. Погледајте ОВДЕ више о томе. Извор: vesti-online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА