Најновије

РУСКИ ''МИГОВИ'' ПОЛЕТЕЛИ СА НОВИМ ''КАМАМА'': Са Кинжалима кружили изнад два мора (ВИДЕО)

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу објавио је да су руски авиони пресретачи "миг 31" наоружани хиперсоничним ракетама "кинжал" (кама, бодеж) извели 89 летова над Каспијским и Црним морем у оквиру експерименталних борбених дејстава.

МиГ-31 (Фото: РИА Новости)

Тас преноси да је Шојгу то рекао на састанку челника тог министарства који се на крају године организује са руским председником Владимиром Путином.

Агенција подсећа да је Путин 1. марта ове године обелоданио постојање хиперсоничног ракетног система "кинжал" којим се дејствује из ваздуха, када је рекао да овај систем има домет од више од 2.000 километара.

Путин је на данашњем састанку са војним врхом у Москви изјавио да новом наоружању Русије нема равног у свету и да ће оно обезбедити безбедност земље у деценијама које долазе, пренео је АП.

Наводи се да је Путин посебно поменуо нову хиперсоничну ракету "кинжал" и хиперсоничну једрилицу "авангард", казавши да ово оружје значајно јача војне капацитете Русије.

АП наводи да је "кинжал" већ испоручен руској војсци, а да је министар одбране Сергеј Шојгу најавио да ће "авангард" ући у војну службу наредне године.

Како је америчко и израелско оружје завршило у руским рукама, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА