Најновије

Болести које је измислила фармацеутска индустрија: Ево како нас праве будалама да би зарађивали на нама

Медицина никад пре није имала толико дијагноза, а ни лекова – а веза профита и фармације је очигледна. Ових дана, бројни, наводно нови поремећаји, застрашујућа здравствена стања и менталне болести, привлаче пажњу људи и стварају атмосферу страха и бриге за здравље. Оно што једемо нас убија, оно што дишемо нас убија, а чак и Wi-Fi и вода за пиће представљају смртну опасност.

Илустрација (Фото: pixabay)

Реално, често је реч о застрашивању подстакнутим од стране фармацеутске индустрије, којима драма помаже у продаји производа и стварању профита на рачун лаковерне јавности.

“Крајњи циљ владајућег слоја је да сваку побуну против њега окарактерише као ментални поремећај, па уз помоћ фармацеутске мафије здраве људе претвори у болесне, које ће такође третирати само као ‘покварене машине’ и извор профита”, тврди француски члан парламента  и лекар, Бернард Дебре. Он је коаутор књиге “4.000 корисних, бескорисних и опасних лекова”, у којој истиче како је половина лекова на рецепт у западној медицини потпуно непотребна и неефикасна, а пет одсто лекова опасно по здравље.

Ради се о својеврсној “борби са ветрењачама” јер су на другој страни фармацеутски капитал и индустрија, као и цела мрежа здравственог система, која то подржава. У здравству то се односи на зараду медицинске, у првом реду фармацеутске индустрије. Тако тзв. фармацеутска мафија потискује природне традиционалне лекове, а производи синтетичке, који најчешће имају бројне нуспојаве и навикавају организам на то, да се без њих више не може.

Стручњаци истичу само неке од модерних и тренди здравствених брига које су најчешће обична глупост.

1. Данас су сви осетљиви на глутен

Глутен је протеин који се налази у пшеници и даје еластичност тесту, помажући му да се подигне и задржи свој облик. Он се налази у пшеници, ражи, јечму и зоби. Већина прехрамбених намирница садржи глутен, од пица, тестенина, хлеба и разних индустријски прерађених намирница. Пажња коју привлачи глутен није настала толико због приче око целијакије, већ због контроверзних студија, које тврде да људско тело није способно варити глутен у мери у којој га ми уносимо у себе.

,,За то не постоје реални и прихваћени здравствени докази. Доказано је да неким људима смета глутен, као и да га већина људи нормално вари”, каже др Зукерброт.

2. Халитоза је измишљена болест

Халитоза најчешће настаје услед ферментације честица хране анаеробним грам негативним бактеријама у устима, чиме се стварају испарљиви сумпорни спојеви, попут водониковог сулфида и метала меркаптана. Код неколико аутоимуних болести стварају се испарљиве честице које се могу осетити у даху, а које се, иако немају изузетно непријатан мирис, обично сматрају халитозом.

Због задаха све више људи посећује лекаре, који опет прописују специјалне каладонте и течности за испирање уста, на чему индустрија зарађује огроман новац. Ипак, стручњаци тврде да је задах у већини случајева обична измишљотина и да је природно да се у даху осећа одређен мирис, па се то стање најчешће може поправити већим уносом воде и променом исхране.

3. Детоксикација је глупост

Додаци прехрани и разни препарати за детоксикацију тела као и мршављење, једно су од најбрже растућих тржишта на свету – каже др Ник Фулер са Универзитета у Сиднеју и истиче да за њихово деловање постоји врло мало доказа.

На пример, врло су популарни детокс производи на бази чичковог млека или маслачка, али нема студије која потврђује њихов ефекат. Фулер каже како јетра природно елиминише нежељене честице у телу кроз измет и урин, а узимање скупих лекова не само да не може помоћи, већ оптерећује јетру додатним материјама које мора разградити.

“Оно што треба урадити јесте избегавати алкохол и хранити се здраво, а ако већ желите детоксикацију, користите природне чајеве, воће и поврће”, наглашава Фулер.

4. Испирање вагине не само да није добро него је и опасно

Највећи мит је да вагине имају непријатан мирис. Осим у случајевима када имате озбиљних проблема, било који природан мирис је нормалан. Вагине не треба да миришу попут парфимерије и не треба да се третирају као нешто што треба поправити.

Значи, заборавите на миришљаве купке или посебне препарате за испирање вагине на којима индустрија све више зарађује, јер било који производ који може променити вашу пХ равнотежу може узроковати и појаву гљивица.

5. Снижавање лошег холестерола спречава болест срца

Можда један од највећих здравствених митова западне културе јесте злоупотреба измишљеног термина “лош холестерол” од стране медија и медицинске струке. Осим тога наивна јавност је преварена лажном везом холестерола и кардиоваскуларних болести.

Никада није доказано да холестерол узрокује болести срца, баш напротив, холестерол је од виталног значаја за тело и било какав покушај његовог снижавања може имати погубне последице, посебно што смо старији.

Постали смо друштво толико опседнуто једењем нискокалоричне и немасне хране да се сада многи медицински стручњаци питају које су последице тога, као и бројних лекова који се узимају за снижавање холестерола.

6. Већина с дијагнозом депресије није депресивна

Британски научници тврде да Флуоксетин, Сероксат и слични антидепресиви делују као лажни, плацебо лекови и нису делотворни. До резултата, објављених у часопису PloS Medicine дошли су анализом 47 клиничких студија, од којих су неке биле, све до данас, недоступне јавности.

Осим тога, данас је сваки четврти човек у западном свету депресиван – а намеће се питање како је то могуће и зашто тако није било пре? Превелика усресређеност на себе и сопствену срећу, као и  наметнути идеал срећног живота, многима даје илузију да су болесни, иако се можда само налазе у природној, лошијој животној фази.

7. Постоје безопасне дозе хемикалија у лековима

Постоји доза хемикалија ,,прихватљива” од стране индустрије и регулаторних стандарда, али наша изложеност ,,прихватљивим дозама” других токсичних хемикалија, које у нашем телу улазе у интеракцију и изазивају разне проблеме, никада није озбиљно разматрана.

Не постоји безопасна доза отрова јер тело препознаје и најниже дозе и одмах ствара упалне процесе и имуни одговор како би се борио са страним телом. Токсичне хемикалије се сада налазе свуда, у школама и на нашим радним местима. Оне узрокују поступно пропадање сваког органа у нашем телу и узрокују многе болести. Врло је тешко открити која хемикалија изазива коју болест.

Ако успете да се суздржите од алкохола само месец дана, десиће вам се невероватне ствари. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: express.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Намирнице које нас свакодневно убијају

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА