Потребно вам је: 1 паковање кора за питу; око 1 кг очишћених вишања; шећер (зависно од укуса. Ко воли слађе нека не штеди, слободно ставите доста шећера јер су вишње киселије); 100 грама шећера у праху; 200 мл киселе воде; 100 мл уља.
Припрема: Ставите једну кору па је испрскајте са мало киселе воде и мало уља, па другу кору, па тако трећу кору. На трећу кору ставите очишћене вишње и шећер па уролајте и ставите у плех.
Поступак поновите док не потрошите коре. Затим све лепо "гурните" у рерну на 200 степени око 20ак минута.
Печен бурек са вишњама поспите прах шећером и уживајте!
Рецет за посне хиландарске резанце прочитајте ОВДЕ.
Извор: Стил