Најновије

СУНЦЕ СЛОБОДЕ УСКОРО ЋЕ ОБАСЈАТИ СИРИЈСКИ АЛ ТАНФ: Американци купе прње, спремни да га заувек напусте! (ВИДЕО)

Америчке снаге ће се повући из своје базе на сиријском подручју Ал-Танфа близу границе са Ираком, као део одлуке Беле куће да повуче све чланове америчке службе из земље која је погођена ратом, рекао је службеник у Пентагону.

Амерички војник (Фото: Јутјуб)

- Повлачење из Сирије укључиће базу ал-Танф и зону деескалације у каснијој фази - рекао је амерички званичник за ТВ Алхура.

Званичник је додао да ће САД и даље радити са својим савезницима у Ал-Танфу и упозорио да ће предстојеће повлачење створити вакуум који ће "користити Русији и Ирану". Наводећи америчког званичника, новинска агенција Ројтерс известила је да се очекује да ће временски оквир за повлачење америчких трупа из Сирије бити између 60 и 100 дана. Особље америчког Стејт Департмента већ се евакуише из земље, каже агенција.

Русија је, како се извештава, успоставила базу на подручју Заза тачно на линији зоне деескалације од 55км око Ал-Танфа раније овог месеца како би извршили притисак на САД. Сиријска арапска армија (САА) је појачала војно присуство око зоне спречавајући покушај инфилтрације од стране снага САД након убиства тројице њихових бораца. Повлачење америчких снага из Ал-Танфа омогућиће поновно отварање стратешког аутопута Дамаск-Багдад. Хуманитарна криза у избегличком кампу Ал-Рукбан такође ће се окончати, јер ће цивилима тамо бити дозвољено да се врате у своје градове и села.

Нека се са Исламском државом бију Иран, Сирија и Русија. Погледајте ОВДЕ шта је Трамп поручио.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руске специјалне снаге опколиле су недавно америчку војну базу Ал Танф на граници са Ираком

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА