Најновије

Током 2019. Бил Гејтс ће испустити токсичне хемикалије на небо како би замаглио Сунце! Ово је план...

Током наредне године, научници Била Гејтса ће започети масивни геонижењерски пројекат који за циљ има замагљивање Сунца.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Харвардски научници покушавају да направе реплику ефекта климатског хлађења након вулканских ерупција, са првим светским соларним геоинжењерским ескпериментом.

Познат као Стратосферички контролисани претурбацијски ескперимент (СЦоПЕx), ескперимент ће посути калцијум карбонат високо изнад земље како би опонашао ефекат вукланског пепела које блокира Сунце тако стварајући ефекат хлађења.

Експеримент је објавио Натур магазин прошлог месеца, који је један од првих који има увид у овом кораку геинжењеринга планете.

Ако све буде по плану, харвардски тим ће први на свету изнети соларни геоинжењеринг из лабораторије у стратосферу. Овај пројекат, вредан три милиона долара, укључује два лета управљачких балона 20 километара југозападно изнад САД, биће спроведен у првој половини 2019. Када буде на месту, ескперимент ће испустити мале количине калцијум карбоната, око 100 грама сваким испуштањем. Затим, балон ће надгледати даљи процес.

Природно, ескпримент брине многе, укључујући и групе за заштиту животне средине, које кажу да је ово опасна дистракција од трајног решења климатских промена: уклањање емисија гаса.

Идеја да се ове честице убаце у атмосферу не би ли охладиле Земљу делује узалудно узимајући у обзир шта научници покушавају да опонашају- вулканску ерупцију. Ако посматрамо највећу ерупцију 20.века, Маунт Пинатубо, која је еруптирала на Филипинима 1991., избацујући 2’ милиона тона сумпор диоксида у стратосферу. Научници процењују да ово може да смани температуру земље за 0,5 степени и да траје само годину дана.

Харвардски тим, који предводе Франк Кеуч и Дејвид Кит, раде на пројекту неколико година и нису се увек слагали. Кеуч, који није климатски научник, претходно је мислио да је идеја “ван памети”. Али је променио мишљење.

Натур преноси:

“Када је видео како Кит прича о идеји на конференцији 2015., рекао је да му је прва реакција била да је то ван памети. Али је одлучио да је време да се укључи. ‘Питао сам се, као атмосферски хемичар, шта могу да урадим?’ Придружио се тиму и од тада води овај експеримент.

Уз упитну природу ескперимента, постоји и чињеница да га финансира кооснивач Микрософта Бил Гејтс. Њему нису страни контроверзни ескперименти, а један од њих били су и имлантанти за бебе који ће аутоматски давати вакцине.

Иако овај ескперимент звучи као дистопијска научна фантастика, реалност јесте да је прошло много времена откако је он на столу влада и труста мозгова. Заправо, прошлог месеца, појавила се нова студија с истом идејом.

Студија је дошла до ЦИА директора Џона Бренана који је писао Већу иностраних послова са детаљима сличног процеса испуштања хемикалија у атмосфери не би ли се планета охладила.

Други пример јесу и технологије које могу да умање последице климатских промена- метода САИ, која подразумева посипање аеросола који ће рефлектовати сунчеву топлоту слично као што се дешава након ерупције вулкана.

САИ програм би лимитирао пораст температуре, а омогућио би и екстра време светској економији за трансакције фосилним горивом. Процес није скуп, а кошта око 10 милијарди годишње.

Чињеница да се овим бавио и Бренан показује да ЦИА о овоме размишља већ неко време.

Ово је дуго тема и није део теорија завере. Научници већ сугеришу да се то можда већ сада дешава и да се аеросоли посипају уз помоћ авиона.

Чак Лонг је истраживач са Кооперативног инситура за истраживање наука о животној средини. Он је објавио чланак: “Доказ избељивања неба преко дана: Да ли већ користимо геоинжењеринг?” Анализа је открила да авиони већ сада утичу на климу кроз случајни геоинжењеринг.

Да буде јасно, нико не тврди да је стручњак по питању климатских промена или ефеката геоинжењеринга. Али једна ствар је јасна и то је чињеница: постоји још много тога око чега треба дебатовати и научити пре него што људска бића почну да утичу на Земљину климу. Поред тога да не радимо ништа до ових емисија, трчимо пред руду и можемо да покренемо ланчане реакције које воде у глобалну катастрофу.

Пророк који је предвидео Хитлера и рушење Близнакиња, тврди да у 2019. почиње апокалиптични рат који ће трајати три деценије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

 Отрови с неба над Балканом

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА