Најновије

(ВЕОМА УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Две девојке, Норвежанка и Данкиња, брутално убијене у Мароку! Пале у руке кољача Исламске државе!

Две девојке, из Данске и Норвешке, изашле су из мароканске престонице и отишле на висораван планине Атлас и поставиле шатор тамо, док су их све време пратили терористи.

Жртве бруталног убиства радикалних терориста (Фото: Јутјуб)

Две жене, које су биле туристички водичи, 24-годишња Луиса Вестерагер из Данске и Марен Уеланд, 28-годишња Норвежанка, заклане су ножевима и обезглављене док су биле на планинарењу на Атласу у Мароку. Данска и норвешка обавештајна служба потврдиле су аутентичност узнемирујућег снимка који кружи интернетом, показујући једну од убијених жена. У међувремену, Ројтерс је цитирао извор полиције која је јавила да је видео снимак снимљен на другој локацији где су пронађена тела. Упозоравамо да је видео снимак веома бруталан и узнемирујућ тако да га никако не гледају осетљиве особе и особе млађе од 18 година! Погледајте ОВДЕ.

Након што је у уторак ухваћен први осумњичени, полиција је у четвртак ухапсила још тројицу, а државно тужилаштво у Рабату потврдило је да је најмање једна од група повезана с терористима. У међувремену, норвешки лист је цитирао извор који каже да су се сва четворица, старости између 25 и 33 година, заклела на лојалност терористичкој групи Исламска држава. И мароканске и данске власти нагласиле су да су злочини политички мотивисани и да их треба истражити као терористичке акције. У видео запису је приказана жена која вришти, док човек спроводи зверство с кухињским ножем, а починиоци су чули повезивање злочина са Западом који је вршио ваздушне ударе у Сирији:

- Ово је за Сирију, ево непријатељских глава ваших богова - чује се на снимку.

Жене су наводно прво боравиле у јефтином хотелу у мароканском граду Маракешу, пре него што су кренуле на њихов планински излет, где су их пратила тројица локалних мушкараца са којима су комуницирале док су биле у Маракешу. Тела су пронађена у понедељак ујутро у близини француских туриста.

Трамп је наредио повлачење америчких снага из Сирије. Међутим, погледајте ОВДЕ шта се дешава у Деир ез Зору.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Долазак истражитеља, полиције, форензике на место стравичног злочина

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА