Најновије

НОВИ УДАР НА СРПСКО ПРАВОСЛАВЉЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Милогорцима сада смета крстионица у Тивату!

Српска православна црква (СПЦ) у Црној Гори није, како јој је наложило тамошње Министарство одрживог развоја и туризма уклонила нелегални објекат крстионицу на води, коју гради у тиватском заливу, на Острву цвећа, иако им је рок био четвртак.

Српска православна црква (Фото: СПЦ)

- Инспекција је била на терену и констатовали су да објекат није уклоњен, односно да није поступано по решењу. Како закон налаже, уколико инвеститор не поступи по нашем решењу, извршење ће се обавити преко трећих лица - саопштено је дневнику из тог црногорског министарства.

Наводи се да није саопштено каква је процедура за ангажовање трећег лица и када би нови нелегални објекат Српске цркве могао бити уклоњен. Лист преноси да је СПЦ у изјашњењу овом ресору поводом нелегалне градње у Тивту навела да Митрополија црногорско-приморска није била упозната да је за објекат површине 11,33 метра квадратна потребна техничка документација и да ће је сада, будући да је у сазнању да је потребна техничка документација, затражити од надлежних органа и прибавити све што је потребно, јер немају намеру да избегну обавезе према држави. Наводи се да је Грађевинско-урбанистичка инспекција у уторак обишла градилиште на Острву цвећа и констатовала да се тамо изводе грађевински радови мимо планских докумената.

Из црногорског Морског добра су саопштили да су њихови контролори редовним обиласком запазили спорни објекат и о томе одмах обавестили Министарство одрживог развоја.

- Направили су службену забелешку и затражили одговор да ли се градња изводи у складу са законом, односно да ли за објекат постоји грађевинска дозвола - наведено је из тог министарства.

Наводи се да су контролори констатовали радове на западном делу острва, односно санацију постојеће понте и градњу крстионице, као и да се гради друга понта величине 15 пута 5 метара.

Погледајте ОВДЕ шта је Ивица Дачић рекао на тему евентуалне промене формата дијалога Приштине са Србијом и укључивања Американаца у исти.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић као гост телевизије “Храм”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА